Schaferbus

Alla inlägg under januari 2012

Av Sabina Grönqvist - 17 januari 2012 13:07

Ibland blir träningen inte alls som man tänkt sig. Kände mig laddad till tusen, hade fixat extra smarrigt godis & laddat batterierna till filmkameran. 


Började med att gå ett varv med Furminatorn för att inte helt bränna ut Mr Elextrolux här hemma. Redan där borde jag verkligen ha insett att vi inte skulle ha tränat! Jag borde gått en runda, busat lite & sen åkt hem. Khan hade verkligen noll kontakt med mig. Såklart traskade jag ändå ner på planen & började träna- eller vad man ska kalla det. Utan att värma what so ever!! Grrrr- Ibland blir jag rätt trött & frustrerad på mig själv. 

Det blev (såklart) bara pannkaka av alltihopa & tillslut satte jag in Khan i bilen igen. Provade att ta ut honom igen- med samma resultat. Kameran kom definitivt inte längre än baksätet i bilen, den var ändå inte laddad visade det sig sen när jag kom hem.  


Bakslag i träningen och dåliga dagar är ju helt naturligt men jag blir alltid lika ledsen och besviken när jag inte får till träningen. Note to self: Det är precis som Mariana skrev på facebook: både jag & piggelinen lär oss (faktiskt!) & det HÖR TILL att göra både rätt & misstag i träningen, Jag glömmer det mellan varven bara & vill att allt ska funka direkt.   

Min underbara lilla piggelina terrorist! Försöker alltid göra sitt bästa och förstå, men ibland blir det helt enkelt hellre än rätt    


" Why do we fall? So we might learn to pick ourselves up"     


Resten av dagen har jag legat nerbäddad i soffan & knapprat Ipren, sprayat Nezeril & druckit te/kaffe omvartannat. Gick iallafall en hyfsat runda för en liten stund sedan, så nu är jag helt färdig och måste pausa igen. Jag har inte TIIID att vara förkyld.


"Var aldrig rädd för att pröva något nytt. Kom ihåg: amatörer byggde Noaks ark, yrkesmän byggde Titanic".   

Av Sabina Grönqvist - 16 januari 2012 21:07

Imorgon är jag äntligen ledig! Jag har lovat mig själv dyrt och heligt att inte ägna mig åt någon som helst städning, piff eller annat nyttigt. Blommorna har jag vattnat idag- så det finns inga måsten imorgon. Min plan är att starta med en lugn morgon, kaffe, bloggar & lite tv tittande innan morgonrundan. 


Så länge det inte spöregnar hade jag tänkt träna lite imorgon också. Inkallning (ingångar utan att röra mig) och framförgående. Om jag kan komma ner till klubben tänkte jag öva på hopp-sitt-hopp också. + platsliggning (tålamod, tålamod, tålamod- pleeease!) Tänkte ta upp kryp träningen som har varit pausad sedan i somras. Eventuellt går jag helt enkelt ner till klubben för att kombinera långrunda med träning. Kamera + filmkamera får stanna hemma imorgon- går liksom inte att både träna & fota själv.  



Lite bilder från gårdagens morgonrunda: på 1 tim precis innan mamma hämtade Khan för en 3 timmars runda i Bokskogen. 

   

 


  Har koll på ett gäng dagisbarn som går förbi- MEN ligger kvar!   


Började känna mig lite febrig på jobb så det var bara att gå hem & kasta sig på sofflocket för att försöka stoppa förkylningsutbrytning. Jag brukar aldrig ha feber- så jag håller tummarna för att jag inte dragit på mig början till influensa eller något annat jobbigt. 


Khan fick bära sin klövjeväska hem med lite grejor i och verkar rätt nöjd med det upplägget. Passade på att stretcha igenom honom och det är ju helt sjukt så stel han blivit efter sin konvalecens- kan knappt rätta ut sina bakben   Jaja- det är bara att stretcha på & köra "GÅ-träning" någon gång / vecka. 


Nu är det snart dags att gå sista kvällsturen här innan jag kryper upp i soffan med mitt täcke. Good night everybody!


. . . Det blev en rätt rejäl kvällspromenad på ca 45 minuter. Khan fick vara lös hela rundan & i parken busade vi med pinnar en liten stund. Det blev 3 rätt rejäla upplet av pinnen i bäckmörker. Herregud vad den hunden kämpar- det fanns miljon, triljoner andra pinnar men han skulle hitta rätt & lämna för nytt kast.   Passade på att öva lite inkallning också- med mig själv som belöning. Det är ju liksom inte alltid man har bollar, karameller eller ens pinnar att tillgå & då vill jag att han sätter värde på att matte blir glad. Kallade in från luktfläckar, fräcka pinnar & annat skojigt. Budskapet gick hem a lot redan från början!   Körde även lite lek-stopp när vi busade loss i parken. Lite relationsarbete bara sådär- istället för prestera mera tänket.   Under tiden vi busar järnet ber jag Khan att antingen sitta / ligga, alltså snabba växlingar mellan lek och passivitet. Provocerar lite genom att springa bakåt, springa mot honom, ta tag i halsbandet osv. sen ger jag frikommando och så busar vi igen. Jätteskojig lek tycker både jag och Khan. Körde denna leken rätt mycket med Puma (en jaktlabbe jag tränade i gymnasiet) som inte heller hade nån vidare impulskontroll, tillslut blev hon riktigt grym på den här leken & stadga kom liksom på köpet.     


Nu blir det täcke & horisontal läge i soffan...

Av Sabina Grönqvist - 15 januari 2012 08:41

Igår var en av de här få dagarna där jag kunde flexa ut tidigt- riktigt tidigit. Sprang och hämtade min väska så snabbt det bara gick & styrde stegen för att hämta Khan. Det gäller att komma iväg innan allt ändrar sig ;-)


Det blev några riktigt mysiga timmar i Pildammsparken. Innan vi gick snodde jag med lite mini-frolics & Khan fick en sån där promenad som vi brukade gå innan. Innan han blev sjuk, innan jag blev trött & gick ner på styrfart. Han fick krålla under reklamskyltar, springa runt stolpar, hoppa på stenar, gå i gallertrappor, klättra i träd och lite allt möjligt som jag kunde hitta på längs vägen.. Khan älskar de här promenaderna & brukar själv försöka leta reda på kluriga grejor & springer extra varv runt stolparna.   


 


I parken körde jag ett rätt långt pass fritt följ, grejade lite med vänstersvängarna och på slutet var hans position ursnygg, han jobbade fint med bakbenen i svängarna & kastade sig ner i sittande i halterna. Drog ut lite på innan jag belönade för att vara säker på att rumpan verkligen satt & inte poppade upp direkt. Körde några läggande under gång också. Där hoppas jag att jag lyckats knäcka koden till iallafall en stadge pusselbit. Några gånger låg han jättefint kvar- MEN 2 av gångerna var han på väg att resa sig (armbågarna var uppe) tänker om och lägger sig igen. Det har aldrig hänt innan utan han har reagerat utan att tänka & farit upp. Ytterliggare 1 gång gick han upp men la sig direkt när jag sa "Ligg". Jag är SUPERnöjd trots att det blev fel.


Fortsatte att traska runt ett bra tag i parken tillsammans med resten av malmö som också var ute i det fina vädret. Fick beröm av en gammal farbror som satt på en bänk. Han gillade att Khan såg gammaldags ut, med gammaldags uppfostran. Nu kan man ju tolka det som man vill, men jag tolkar det som att han inte ser ut som en räka & är hyfsat uppfostrad i att man inte får fara fram till allt och alla + gå ordentligt i koppel.


   


Orkade verkligen inte ställa mig och laga mat när jag kom hem. Bestämde mig rätt snabbt för fastfood. Det finns inte många pizzerior alls i närheten så jag traskade ner till krogen för att testa deras & gud så goda de var. Tunna bottnar I love! 


Idag ska jag jobba kvällspass. Vädret är ju helt underbart! Ska passa på att gå en långrunda & ta med mig kameran ut. Ska färga håret också, det ser liksom otvättat ut trots tvätt om jag säger så.... Dessutom är det i starkt behov av lite trimning också. Måste boka tid i veckan. Khan ska få ett första pass i ett nytt trick: skäms. Jag tycker det är urgulligt & kan vara bra att ha i pongos repertoar    

Av Sabina Grönqvist - 13 januari 2012 09:08

Igår aktivitetschockade jag verkligen mig själv. Steg upp lite senare än vad som var tänkt så det var bara att hoppa över kaffet på morgonen, gå på runda & köra iväg till veterinären. Vaknade med en djävulsk huvudvärk som satt i hela dagen pamol or no pamol.   Khan fick nanna så vi kunde titta ner i halsen- som såg hur fin ut som helst (jag dubbelkollade).   Han vaknade rätt snabbt ur sederingen & var hyfsat pigg i steget direkt faktiskt. Måste varit infektionen som slog ut honom de andra gångerna. Jag vill minnas att han vaknade snabbt som valp också.  


-

Khan var rätt trött hela dagen så vi gick några fler men kortare rundor- bakbenen var aningens skakiga & koordinationen var inte på topp  


Istället satte jag fart med min planerade städdag. Kikade igång tvätten kl 12 och tog samtidigt itu med att torka av alla köksskåp, kylen, lister, väggar, golv (japp torkade med en trasa- jag gillar inte Wileda moppen den kör liksom bara runt smutsen) badrummet inkl blandare fick sig också en omgång. Avslutade med att damma, vattna blommor & ta en sista tur med Elextrolux. Det tog hela dagen med några pauser för att gå på runda & dona med tvätten. 


Tvätten blev förresten en historia i sig. När jag kom ner fungerade inte lamporna- vilket iof inte gjorde så mycket, men när jag kört de första maskinerna visade det sig att torktumlaren inte fungerade.    Det blev lite panik eftersom jag tvättat sängkläder, handdukar & hundlakan som ligger i soffan. Har inget torkställ eftersom det finns ett på balkongen- men det räckte liksom inte till. Kånkade iallafall upp allt i lägenheten & hängde lite här och var t ex handdukstorken i badrummet.   Fick fatt på fastighetsskötare som kom direkt- jag hann knappt ner igen. Det var något som satt snett & då startar inte maskinen. Alltså: upp & hämta allt igen. Vid det här laget tog jag hissen...  På jobb uppmanas vi att ta trappan & på varje avsats finns en lista graderad mellan 0-10 hur andfådd man är. Någon skojig typ har skrivit till längst ner- asystoli (alltså hjärtstopp) ungefär där var jag efter allt rännande upp & ner...        

-

Efter den aktivitetschocken tända jag lite ljus, satte mig i soffan & sen fick jag ett busryck. Lekte lite tafatt & kurragömma med Khan.  Khan var i himmelriket & jag är som sagt en barnrumpa.   


-

Idag vaknade jag med samma huvudvärk & riv i halsen som igår. Pamol funkar ju ändå inte, ska testa ibuprofen på jobb sen, så jag tar det lite lugnt. Hade egentligen tänkt färga håret, men det får vara till imorgon. Lekte lite med Khan och hans reptoss efter frukost, så nu blir det mys i soffan.   


Planen är att antingen ta en tur ner till klubben eller gå långrunda i Lund med Petra & Diva. Johanna behöver en bok till en kurs hon ska läsa & den fanns på andrahandsbokhandeln i Lund. 

-

Jo, sen vill jag ha lite (eller mycket egentligen) tumhållning också. Har äntligen fått chefen att fatta beslut om jag får lov att gå kurs i vår. Jag kan ju givetvis läsa ändå, MEN jag har ingen lust att jobba 100 % PLUS läsa bredvid.   Det gynnar ju liksom avdelningen ändå... så idag har jag skickat in en sen ansökan & hoppas att det finns plats. Det blir ju lite lättare nu när vi har önskeschema. Då kan jag planera in studiedagar så det passar osv. Grejen har ju främst varit att jag velat att de dagar jag är på föreläsning ska räknas som arbetsdagar. Alltså fick jag skippa kursen som jag egentligen vill gå eftersom den är på 50 %, men har hittat en liknande på 25% och det känns lite mer lagom. Tumhållning please!   


Igår slog det mig att jag inte har filmat en träning sedan förra vintern- då Khan fortfarande var valp. Ska genast börja filma fler träningar! Det är rätt kul att titta på tycker jag & så ser man betydligt bättre hur träningen egentligen gick. Ska börja imorgon :-) Kameran ska också dammas av, den har haft ett rätt långt uppehåll nu & lider förhoppningsvis inte av utmattning längre. 

Av Sabina Grönqvist - 11 januari 2012 22:23

"When theres hope in the future, theres power in the present"


Idag lyckades jag flexa ut hela 1,5 timme tidigare  Det hör ju inte precis till vanligheterna och jag passar på innan flexen försvinner 31 jan. Lite lustigt det där. Är man skyldig timmar får man betala, är arbetsgivaren skyldig försvinner timmarna bara- oavsett mängd.   Jag börjar undra varför jag betalar min fackliga avgift faktiskt. 


-

Hämtade Khan och hann faktiskt prata lite med mamma som inte somnat innan nattpass än. Körde direkt till Coop på Bernstorp för att storhandla lite. Passade på att köpa lite gomuta till kvällens träning. Korv med kort datum (13/1) för bara 4:95.    Passade på att köra inom Blomsterlandet på Toftanäs för att handla lite blommor. Blev inte jätteimpad av utbudet, om jag tänker bort alla fina arrangemang & buketter de hade. Fick iallafall med mig lite blommor så nu känner jag mig nöjd när jag tittar i fönstrena. 


Hemma igen passade jag på att vattna alla blommor, påbörja rensning av balkongen & ta ett varv med Elextrolux inför stor-städningen imorgon.  Det behövs verkligen en insats av stål för att avvärja nomineringarna till " How clean is your house". Det var inte SÅÅ länge sedan jag städade rejält (strax innan jul), men ja det är dags med råge.   

-

Tog en paus för att hämta upp Diva & köra till klubben för lite träning. Gick en runda med båda hundarna när jag kom fram innan det var dags för lite fika. Tränade lite med Khan på rundan: ingångar, position-position-position & komma i rätt stämning. Blev rätt nöjd faktiskt.


Kommenderade Anna & Cobra i Lkl 1 och det ser ruskigt bra ut- förutom att Cobra precis som Khan vet precis när hon är klar.   Tog ut Khan och värmde med ett ganska långt pass linförighet som övergick i fritt följ.  Tror jag ska satsa på ett kort koppel faktiskt... Körde även några snabba läggande & ställande under baklänges marsch. Sen fick jag hjälp av Cina som kommenderade oss i en modifierad genomkörare av appellen (tillägg av ställande, minus apport och hopp. Apporten låg i bilen & hopp orkade jag inte med i den arktiska värmen) Jag ville framförallt ta reda på var vi egentligen står i alla momenten så jag vet VAD jag ska jobba på och en plan på HUR.  Jag gillar ju inte att bara gå och harva bara för att.   


Övergripande handlar det om finslipning och det är ju alltid trevligt.   Framförallt handlar det om att jag måste samla ihop Khan innan vi kör igång. Det kändes riktigt bra- även om det blev lite missar här f fa när Khan var slut i hjärnkontoret. Vi kom även fram till att det generellt räcker med att jag använder mig av rösten för att stävja flams och trams. 


Linförighet: Fint fokus, fin position, snabba sättande.   Jag ska inte påminna oavsett vad som händer = pip. Är jag tyst och går, är Khan tyst och går. Påminner jag blir han laddad och piper.  


Framförgående:  Khan gick ut jättefint. Tendens till tjuvning på andra sträckan, MEN han höll sig i position. Slarvigt avslut där han faktiskt vände sig nästan helt om, men jag tjafsar inte så mycket med det. I vanlig fall vänder han sig lite snett och tittar på mig. Jag rätar upp honom men som sagt jag tjafsar inte så mycket med det. 


Läggande u gång: Snabbt läggande. Första gången la han sig och följde med. Rättade med rösten- gjorde om & han låg med karlssons klister. Här måste jag fundera lite över hur jag ska göra för att vara tydlig. Khan följer med när jag är otydlig med att han ska bli kvar.  Funderar lite på att backa & göra en liten halvhalt och sen fasa ut den igen. 


Ställande u gång: Här hjälper jag fortfarande Khan lite. Jag vill få bort de där två smygstegen så jag använder kroppen och en halvhalt. Är supernöjd med att han blir stående. 


Inkallningen: Gjorde vi på rätt kort avstånd. Här brann Khans hjärnkontor verkligen. Första gången hjälpte jag bara honom med handen- vilken inte hjälpte. Efter en uppsamling, påminnde jag innan jag gick tillbaka vilket funkade kanon.  Samma sak här, jag måste ha ett tydligt kroppsspråk. Andra gången är jag tydligen får då stannar han alltid, men vet inte vad jag gör annorlunda.   


Jag är SÅ nöjd med kvällens träning!  Härlig comeback efter vila, konvalecense & brist på träningsmotivation. Pausade Khan i liggande under tiden vi pratade. Jag vill ha tydlig växling mellan jobb & vila = fokus på matte- vila. 


Gick en runda med Diva innan jag körde hemåt via Hasselgatan för att serva Diva. Khan som normalt brukar sitta upp när Diva åker med, nannade rätt gott i bagaget.  Jag såg inte till honom i backspegeln på hela bilfärden. 


-

Nu är det dags att ta itu med ugnen.   Rengöringsmedlet har fått verka & det är time att skrubba. Khan har varit ute på sin sista nattrunda, vatten skålen är borta & han har somnat rejält i sängen.   Eftersom det här är min fredagskväll denna veckan tror jag att jag ska ta mig ett glas rött till städningen.  

Av Sabina Grönqvist - 10 januari 2012 08:59

Sitter i soffan med dagens andra kopp kaffe. Det är snart dags att gå på morgonrunda innan mamma hämtar Khan. Hon ska på möte i Helsingborg och Khan ska få följa med. Egentligen hade jag tänkt ta en vända ner till klubben- men det blir lite tajt om tid känner jag. Får träna lite på rundan istället.  


-

Helgen har ju varit rätt livad jobbmässigt, men det är rätt skönt att vara tillbaka i vardagen ändå tycker jag. Ännu mer livat blev det i lördags när jag vakna av telefonen 6:30- när jag börjar 6:45. PANIK!   Jaja- det löste sig det med & jag flexade in 5 minuter senare, får ju liksom passa på innan vårt flexavtal är uppsagt 31 januari. Värdelöst fack det där... 


-

Igår öppnade vi upp avdelningen igen & det gick faktiskt riktigt smidigt må jag säga. Det tog väl cirka 5 minuter innan 0 patienter blev 21 + några på vänt...  Med öppnandet börjar vårt önskeschema gälla, vilket innebär att jag ska komma ihåg att jag börjar kl 13 idag istället för 13:30 & att jag slutar 15:15 istället för 15:30- ombyte förnöjer liksom. Hämtade mamma på kvällen, men Khan blev lite förvånad över att få stanna i bilen. Tydligen är det bråk om vem som ska få gå ut med honom på mammas jobb efter att en av de boende fick gå på promenad med Khan och hålla kopplet.   


-

Lite träning har han också fått. Igår efter jobb gjorde jag 2 (eller var det 3) vändor framförgående. Första vändan var det en liiten tveksam utgång, inget jag grejade så mycket med & andra gången for han iväg snabbt, rakt & stabilt.   Han stannar lite snett men det fixade jag genom att peta honom lite på vänster lalla.  Körde en vända fritt följ med fokus på vänstersvängarna- som blev fokus på "IN" på raksträckorna.   Blev riktigt nöjd faktiskt! Jag kan liksom inte torrgå Khan i fria följet känner jag- utan jag måste liksom ha en plan för vad jag vill finslipa på. 


Jo- sen blev det lite inomhusordning också. Att bli KVAR när jag sagt att han ska gå och lägga sig. Det köpte han också fint efter en viljekamp.   På kvällsrundan körde jag några läggande under gång och ställande under gång. Hjärnsläpp på första läggandet där jag testade att lämna i mycket snabbare takt än vanligt. Gick tillbaka oarg la om där jag lagt honom och gick iväg igen. Blev jättebra!      


-

torsdag ska vi tillbaka till veterinären för en- förhoppningsvis- sista koll av Khans hals. Det är min enda lediga dag denna veckan & jag tänkte försöka passa på att tvätta och städa när Khan ändå kommer vara däckad hela dagen. Det blir liksom ingen långrunda med en vinglande päls så då kan jag ju passa på att fixa en massa hemma. 

Av Sabina Grönqvist - 6 januari 2012 22:31

Sådär ja- så knackade verkligenheten / vardagen på dörren. Poff sa det så var semestern över för den här gången.   Det har hursomhelst varit en rätt skön, om än händelselös ledighet. Inte för att det saknats projekt liksom- men mest för att jag verkligen inte haft varken ork eller lust. Elextrolux har blitt stående och samlat damm ( ja nästan iallafall), hundträningen har varit nedpackat i en låda & vädret har varit mög.   Istället har jag vilat, vilat & åter vilat. Tiden strax innan semestern var ju rätt livat både på jobb & hemma. Flänga hit & dit, greja med sjuk hund, greja med bil, byta pass 3005011 gånger und so weiter.  


-


Lite har jag iallafall fått gjort. Julen åkte ut genom dörren så fort jag kom hem från släkten. Jag gillar verkligen julig mysstämning i december, men så fort vi har skjutit in det nya året vill jag ha vårkänsla.   Granen står iof nerklippt i en svart soppsäck på balkongen eftersom containern inte kommer förrän nästa vecka, men resten av julpyntet är borta. 


Sen var jag & Khan hundvakt åt Lilly så att matte Anna skulle kunna kurera sig från dunderförkylning utan dåligt samvete. Tog en långrunda på Revinge - där Lilly fick gå i flexi. Khan insåg fort att det inte var en bra idé att springa in i snöret & Lilly insåg att det inte var ok att springa runt mig som en dåre i högsta växeln.   Extra nöjd var jag när det gick att gå på 1 tim promenad på kvällen sen med både samtidigt. Hade det varit sommar kan jag tänka mig dubbla rundor, men i blåst & spöregn är jag inte riktigt lika motiverad.    


Har hunnit med att träna lite själv också & det är rätt skönt att få köra igenom kroppen & rensa hjärnkontoret mellan varven. 


Vad jag borde ha gjort men inte kom mig för var att köpa en ny kaffekokare. Det känns knappt lönt att sätta igång den ens- får ta det i veckan känner jag. Det är liite kris när t om gammalt sjukhuskaffe smakar godare & är varmare.   


-

Khan har mest gått på långrunda & bara varit han oxå. Igår & idag har han dock fått lite träning inomhus. Ingångar, position i fria följet, läggande u gång + ställande u gång.  Ja, och så övade vi på att lyssna på promenader också - han hörde rätt bra även utan karameller visade det sig (efter en stund) .   Testade lite kryp inomhus också- men golvet är sjukt halt & han kannar liksom mest runt. Så det blir övning utomhus + på balkongen/matta. 


-

Helgen består av jobb liksom början av nästa vecka. Morgonpass är helt ok tycker jag, när jag väl kommit ur sängen. Min plan är iallafall att träna lite lydnad på klubben antingen lördag eller söndag - om vädret inte ställer till det (då tränar jag inomhus).     Tänkte köra lite apportering, framförgående & hopp. Det är liksom inte så lätt att träna inomhus känner jag.   

  

Av Sabina Grönqvist - 3 januari 2012 08:15

Tillbaka från en helt underbar nyårshelg hos släkten i Knopparp (alltså på lannet). Vi har fikat tillsammans med släkten & bara samlat krafter- hur mysigt som helst. Fick dessutom låna en pannlampa av Susanne när vi skulle traska hemåt & det måste ju vara världens bästa uppfinning och gav lite bättre ljus än en litet ficklampa i nyckelringen.   


-

Jag var väl inte sådär inspirerad av att sitta ute på landet en hel helg. Det blir mörkt tidigt, där är en massa djur (läs vildsvin  ) & så en döv slyngelvovve på det. MEN nu blev det inte så. Eller jo, det blir fortfarande mörkt vid kl 16 & där finns en massa djur MEN min slyngel vovve var helt plötsligt helt underbar. Lydig, lyhörd & hur gosig som helst!  Han fick vara lös även på gården- nära hästhagen, han skötte sig när Nico kom på besök (med viss hjälp av Nisse *fniss). Det var hur skönt som helst att bara kunna vara- istället för att behöva greja hela tiden. Khan lyckades t om charma Bertil redan första kvällen.   Jag ska ladda upp bilden från mobilen när de står i köket & torkar disk tillsammans. 


Att det sen var var hur mulligt som helst att bara behöva stoppa fötterna i skorna, dra ner mössan över öronen och sen bara traska iväg- kändes ju lite förvånande. Khan skötte sig själv & jag behövde inte ens kolla om han var med. Samma sak när jag gick in, bara gå mot dörren så följde hunden med (med boll i munnen). Inga omkörningsfiler, inga övertalningsförsök av diverse hundägare und so weiter. Khan löövar livet på landet & hade nog gärna stannat hos Bertil.   Ute 6-8 timmar varje dag, springa fritt & inga krav i världen annat än att han ville ha koll på matte. 


-

Hemma igen somnade Khan som en stock & var t om villig att missa maten för att nanna.   Själv traskade jag iväg till Ica Malmborgs för att shoppa loss lite. Hemma igen tända jag en massa ljus, slog upp ett glas rött & meckade sedan ihop Spaghetti Bolognese. Gick igenom helgens bilder & där är några riktiga guldkorn som ska framkallas och pryda väggarna här hemma. Tänkte fixa med att framkalla massa bilder ikväll- det behövs lite tavlor och sånt här hemma, har bara inte blivit färdig att fiffa med det. 


-

Min teori om Khans stadga är förresten stärkt efter denna helg. Khan kunde både sitta, ligga & lyssna i närheten av både Diva, Atte & hästapållarna.    Skillnaden har varit att jag har varit helt avslappnad & lugn. Hade Khan stuckit till fåren hade Nisse gått och hämtat honom t ex. Nu menar jag inte att jag ska börja fjanta runt med Khan utan snarare tvärtom- MEN jag behöver hitta samma lugn som jag haft uppe i Knopparp. Jag tror att jag tog mig rätt hårt av Renos beteende även om jag VET varför han gjorde som han gjorde.

-

Idag är planen att ta en vända inom tandläkaren. Jag hatar verkligen att ha någon som pillar runt i munnen på mig, men jag har en sån här tandvårdsförsäkring & behöver sätta mig i stolen innan den går ut. Den fungerar ju som så att de sätter en i olika kostnadsfack beroende på tandstatus & det ska bedömmas varje år. 

Sen ska jag hämta upp beageln Lilly på vägen. Matte Anna är dunderförkyld & det är sådär skoj att försöka masa sig ut på hundrunda när man knappt orkar gå från sängen till soffan. Så Lilly ska få följa med på långrunda & ev sova hos mig till imorgon, så att Anna kan få vila sig med kraft. 

Ett axplock av bilder från helgen....  


         

Batterierna är laddade till tusen! 


 

Det är en viss känsla att traska rund med 3 schäfrar & inte behöva säga ett ord till dem utan bara gå och prata om yin & yang   .  

Wiiie     

 


"Igår smidde jag tusen planer. Idag steg jag upp & gjorde precis som vanligt"

ändrar jag till:

"Igår smidde jag tusen planer, idag förverkligar jag dem."

Ovido - Quiz & Flashcards