Schaferbus

Alla inlägg den 22 januari 2012

Av Sabina Grönqvist - 22 januari 2012 09:15

Fredagens vårkänslor är ju verkligen ett minne blott. Herregud vilket mögväder det har varit - och är- iskallt &snöblandat blask. Inte impressed alls faktiskt. Kvällsrundan igår kanade jag mest rundor på & har väl aldrig varit så glad för koppel vett & etikett slitet från dag 1    


Hursomhelst var vi några stycken ur onsdagstårtgruppen som trotsade väderprognoserna. Nina, Gosia, Anna, Magnus träffades på klubben strax efter kl 11. Efter en fika, där Frasse fick vara polishund on a mission ( gud vad gullig han är!), traskade vi ut i regnet för att träna platsliggning. Det är liksom dags att ta tag i våra akilleshälar nu, det blir ju knappast bättre av vila.   En av akilleshälarna är ju som bekant platsliggning- ja oxå lyssna på matte mit ordnung. 


Första omgången var ju inte direkt lyckad alls & det var inte långt ifrån att jag pensionerade hunden från vidare träning & mig som hundtränare- för gott!   Han kan konsten att vara störrig iallafall.   Ibland är man lite extra tacksam för sina träningskamrater. Tack gode gud att han insåg snabbare än vanlig att jag inte direkt tyckte han var rolig. Nu har jag iallafall en träningsplan för nästkommande 1 miljon plats-träningar. Tack Nina!   Körde med de nya rutinerna 2 ggr á 3 minuter & det blev ju väldans bra. Rutiner, rutiner, rutiner. Betänketid, betänketid, betänketid. Att Khan dessutom lyssnade & la sig ner på håll känns hur gott som helst. Några gånger låg han t om med hakan i backen.  


Efter en rastrunda tillsammans med Cina körde jag för att hämta upp Diva. Herregud vad de röjde när vi kom in. Upp i soffan, runt- runt-runt.   Det tog ett tag att lugna ner kaoset & Diva retsticka fick ligga i koppel på golvet medan jag kollade på film & Khan värmde mina kalla fossingar. Kollade på "Beautiful boy" en rätt knepig film om en kille som skjuter sina skolkamrater + sig själv & hur hans föräldrar hanterar tiden efter. Ingen hit alls faktiskt... 


Körde och hämta mamma & Petra efter jobb så det slapp vänta på bussen i mögvädret. Gick en runda i Lomma på isbana, men lyckades iallafall hitta gräsmatta att gå på stora delar av rundan.  


Idag har jag inga planer what so ever! Ska strax ge mig ut på morgonrundan, en långrunda ska jag oxå hinna med. Mamma & Petra kommer ev på fika, men annars blir det nog mest en slappedag.   

Ovido - Quiz & Flashcards