Schaferbus

Alla inlägg den 15 januari 2012

Av Sabina Grönqvist - 15 januari 2012 08:41

Igår var en av de här få dagarna där jag kunde flexa ut tidigt- riktigt tidigit. Sprang och hämtade min väska så snabbt det bara gick & styrde stegen för att hämta Khan. Det gäller att komma iväg innan allt ändrar sig ;-)


Det blev några riktigt mysiga timmar i Pildammsparken. Innan vi gick snodde jag med lite mini-frolics & Khan fick en sån där promenad som vi brukade gå innan. Innan han blev sjuk, innan jag blev trött & gick ner på styrfart. Han fick krålla under reklamskyltar, springa runt stolpar, hoppa på stenar, gå i gallertrappor, klättra i träd och lite allt möjligt som jag kunde hitta på längs vägen.. Khan älskar de här promenaderna & brukar själv försöka leta reda på kluriga grejor & springer extra varv runt stolparna.   


 


I parken körde jag ett rätt långt pass fritt följ, grejade lite med vänstersvängarna och på slutet var hans position ursnygg, han jobbade fint med bakbenen i svängarna & kastade sig ner i sittande i halterna. Drog ut lite på innan jag belönade för att vara säker på att rumpan verkligen satt & inte poppade upp direkt. Körde några läggande under gång också. Där hoppas jag att jag lyckats knäcka koden till iallafall en stadge pusselbit. Några gånger låg han jättefint kvar- MEN 2 av gångerna var han på väg att resa sig (armbågarna var uppe) tänker om och lägger sig igen. Det har aldrig hänt innan utan han har reagerat utan att tänka & farit upp. Ytterliggare 1 gång gick han upp men la sig direkt när jag sa "Ligg". Jag är SUPERnöjd trots att det blev fel.


Fortsatte att traska runt ett bra tag i parken tillsammans med resten av malmö som också var ute i det fina vädret. Fick beröm av en gammal farbror som satt på en bänk. Han gillade att Khan såg gammaldags ut, med gammaldags uppfostran. Nu kan man ju tolka det som man vill, men jag tolkar det som att han inte ser ut som en räka & är hyfsat uppfostrad i att man inte får fara fram till allt och alla + gå ordentligt i koppel.


   


Orkade verkligen inte ställa mig och laga mat när jag kom hem. Bestämde mig rätt snabbt för fastfood. Det finns inte många pizzerior alls i närheten så jag traskade ner till krogen för att testa deras & gud så goda de var. Tunna bottnar I love! 


Idag ska jag jobba kvällspass. Vädret är ju helt underbart! Ska passa på att gå en långrunda & ta med mig kameran ut. Ska färga håret också, det ser liksom otvättat ut trots tvätt om jag säger så.... Dessutom är det i starkt behov av lite trimning också. Måste boka tid i veckan. Khan ska få ett första pass i ett nytt trick: skäms. Jag tycker det är urgulligt & kan vara bra att ha i pongos repertoar    

Ovido - Quiz & Flashcards