Schaferbus

Alla inlägg den 13 januari 2012

Av Sabina Grönqvist - 13 januari 2012 09:08

Igår aktivitetschockade jag verkligen mig själv. Steg upp lite senare än vad som var tänkt så det var bara att hoppa över kaffet på morgonen, gå på runda & köra iväg till veterinären. Vaknade med en djävulsk huvudvärk som satt i hela dagen pamol or no pamol.   Khan fick nanna så vi kunde titta ner i halsen- som såg hur fin ut som helst (jag dubbelkollade).   Han vaknade rätt snabbt ur sederingen & var hyfsat pigg i steget direkt faktiskt. Måste varit infektionen som slog ut honom de andra gångerna. Jag vill minnas att han vaknade snabbt som valp också.  


-

Khan var rätt trött hela dagen så vi gick några fler men kortare rundor- bakbenen var aningens skakiga & koordinationen var inte på topp  


Istället satte jag fart med min planerade städdag. Kikade igång tvätten kl 12 och tog samtidigt itu med att torka av alla köksskåp, kylen, lister, väggar, golv (japp torkade med en trasa- jag gillar inte Wileda moppen den kör liksom bara runt smutsen) badrummet inkl blandare fick sig också en omgång. Avslutade med att damma, vattna blommor & ta en sista tur med Elextrolux. Det tog hela dagen med några pauser för att gå på runda & dona med tvätten. 


Tvätten blev förresten en historia i sig. När jag kom ner fungerade inte lamporna- vilket iof inte gjorde så mycket, men när jag kört de första maskinerna visade det sig att torktumlaren inte fungerade.    Det blev lite panik eftersom jag tvättat sängkläder, handdukar & hundlakan som ligger i soffan. Har inget torkställ eftersom det finns ett på balkongen- men det räckte liksom inte till. Kånkade iallafall upp allt i lägenheten & hängde lite här och var t ex handdukstorken i badrummet.   Fick fatt på fastighetsskötare som kom direkt- jag hann knappt ner igen. Det var något som satt snett & då startar inte maskinen. Alltså: upp & hämta allt igen. Vid det här laget tog jag hissen...  På jobb uppmanas vi att ta trappan & på varje avsats finns en lista graderad mellan 0-10 hur andfådd man är. Någon skojig typ har skrivit till längst ner- asystoli (alltså hjärtstopp) ungefär där var jag efter allt rännande upp & ner...        

-

Efter den aktivitetschocken tända jag lite ljus, satte mig i soffan & sen fick jag ett busryck. Lekte lite tafatt & kurragömma med Khan.  Khan var i himmelriket & jag är som sagt en barnrumpa.   


-

Idag vaknade jag med samma huvudvärk & riv i halsen som igår. Pamol funkar ju ändå inte, ska testa ibuprofen på jobb sen, så jag tar det lite lugnt. Hade egentligen tänkt färga håret, men det får vara till imorgon. Lekte lite med Khan och hans reptoss efter frukost, så nu blir det mys i soffan.   


Planen är att antingen ta en tur ner till klubben eller gå långrunda i Lund med Petra & Diva. Johanna behöver en bok till en kurs hon ska läsa & den fanns på andrahandsbokhandeln i Lund. 

-

Jo, sen vill jag ha lite (eller mycket egentligen) tumhållning också. Har äntligen fått chefen att fatta beslut om jag får lov att gå kurs i vår. Jag kan ju givetvis läsa ändå, MEN jag har ingen lust att jobba 100 % PLUS läsa bredvid.   Det gynnar ju liksom avdelningen ändå... så idag har jag skickat in en sen ansökan & hoppas att det finns plats. Det blir ju lite lättare nu när vi har önskeschema. Då kan jag planera in studiedagar så det passar osv. Grejen har ju främst varit att jag velat att de dagar jag är på föreläsning ska räknas som arbetsdagar. Alltså fick jag skippa kursen som jag egentligen vill gå eftersom den är på 50 %, men har hittat en liknande på 25% och det känns lite mer lagom. Tumhållning please!   


Igår slog det mig att jag inte har filmat en träning sedan förra vintern- då Khan fortfarande var valp. Ska genast börja filma fler träningar! Det är rätt kul att titta på tycker jag & så ser man betydligt bättre hur träningen egentligen gick. Ska börja imorgon :-) Kameran ska också dammas av, den har haft ett rätt långt uppehåll nu & lider förhoppningsvis inte av utmattning längre. 

Ovido - Quiz & Flashcards