Schaferbus

Alla inlägg under maj 2011

Av Sabina Grönqvist - 14 maj 2011 18:01

Sitter i soffan med ett glas vin och ska strax tända lite ljus. Ute öser regnet ner och just precis nu är det faktiskt rätt mysigt att vara inomhus.   Maj gawd vad det regnar! 


-

Imorse tog jag det väldigt lugnt och fint. Lite återhämtning från gårdagens masterdont pass på jobb. Petra tog morgontruddelutten med Khan medan jag servade med framställd frulle ( till hunden då   ). Plockade undan lite hemma, diskade disken och så innan jag drabbades av plötslig hundträningsinspiration. Hamnade i Svedala och gick en riktigt skön långrunda tillsammans med Petra, Susanne och Ulla.   Khan fick börja med att ligga plats med betoning på att bli kvar. Ulla låg bara någon meter framför och emellanåt var det rätt svårt att bli kvar i vertikalt läge. 


   




Fortsatte med fritt följ. Susanne skötte klickern och jag skötte karamellerna. Så fint Khan gick. Inga turer bort till Ulla som pausade i gräset- bara det är jag supernöjd med.   Det är vänstersvängarna och helomvändningarna som jag måste greja med. I vänstersvängarna handlar det nog mest om hur jag går... ja i helomvändningarna också om jag tänker efter. Susanne hade visa åsikter om just min stegning.  .





   

Khan fick ligga och paus medan Ulla fick sig en genomkörare.  

Amen hon KLICKADE ju- snabba hit med karamellerna!      

Sen traskade vi vidare mot nästa gräsplätt. Blev rätt naturliga pauser när vi traskade mellan gräsplättarna. GB would be proud! Nästa pass grejade jag med kryp och jag tror nog att Susannes tips kan funka himla bra. Ligg rakt!! Fokus på position- LIGG- och ingen vinst av att resa sig och gå framåt.    



Vi avslutade promenaden med "idioten". Alla fotbollsspelare har råkat ut för den här konditionshöjande övningen. Springa som en idiot mellan A och B. Vi gjorde övningen med 1 repboll och 2 bolltokiga schäfrar.  För första gången någonsin hann Khan fram först och Ullas min borde ha varit förevigad på bild.     Efter lite frolic upplet var i alla fall Khan totalt slut i tittorna.        

Av Sabina Grönqvist - 13 maj 2011 06:15

Jodå, jag kunde flexa hela 30 minuter tidigare igår och bara det är ju hur mysigt som helst. Möte upp mamma och Khan utanför Ica för lite akutshopping. Jag har sagt det innan men säger det igen jag VÄGRAR att binda Khan utanför en affär på Möllan.  Det är helt enkelt för lätt att ta honom med sig.  Igår var jag en stolt matte när jag hur smidigt som helst bar hem kassar plus höll hund i koppel undan fågelbo, omkullåkningar eller andra incidenter.   












-


Tanken var ju egentligen att jag skulle åka till klubben på kvällen. Men när jag väl var hemma vid 18 tiden orkade jag bara inte med att stressa med utfodring och allt.   Alltså tränade jag och Khan i vardagsrummet på helt partytricks: pang (Khan ska trilla ihop på sidan och ligga död på sidan). Buga- ett extremt bra vinna hundrädda människors gillande trick  och så lite mer användbart, kryp.  


Åkte iväg en snabb vända med Petra för att fixa bur till Carlzon   Middagen intogs ute på balkongen, som har nyoljat bord och trallgolv.   .



Traskade en kvällsrunda utan att frysa och det var ljust nästan hela rundan. Bara det gör ju att ens humör åker några våningar uppåt.  Passade på att hoppa in i duschen efter kvällsrundan. Jag är definitivt INTE en morgonmänniska och jag kan bara inte med att gå upp extra tidigt för att duscha.   

-

På tal om att inte vara morgonmänniska så är idag sista morgonpasset denna vecka. Tack gode gud! Enda fördelen med morgonpass är ju att jag kan träna hund på kvällen. På förmiddagar är man ju ofta rätt ensam nere på klubben.   


-



Idag är planen att gå en rejäl powerwalk runda- Khan ska få lära sig konceptet GÅ= GÅ= GÅ *mohahaha*  Tror det får bli en tur ner till Hemmakväll för att rädda soffmyset. Tv-tablån är ju deprimerande dålig och just ikväll känner jag inte för att ägna mig åt konsten att zappa & zappa mera.   

-

Antal steg igår: 15 231 
















Av Sabina Grönqvist - 12 maj 2011 06:00

Jag måste ju säga att denna jobbevecka har varit sanslöst sysslolös jämfört med tidigare. De senaste två dagarna har jag kunnat lämna avdelningen för lunch ( en märk i kalendern event för mig).   Att det dessutom har varit fint väder... ja det är bara underbart. Igår bjöd vårt fackförbund dessutom på grillat till lunch och delade ut nyskrivna broschyrer om lite allt möjligt. Jag tog en av varje jag och lämnade till chefen på avdelningsmötet.    En ganska lagom hint tror jag. Broschyrerna handlade om hälsosamma arbetstider, chefskap och etik.  


-

På kvällen var det dags för onsdagsparty och det blev ju väldans party-isch, även utan tårtan som Yaxxon och Ajaxx bjöd på.  De senaste veckorna har jag ju allt mer insett att Khan inte fattar grejen med sitt/ligg kvar/plats. Det känns inte som att han skiter i det utan han kommer mer traskandes efter a lá jag fattar inget så jag kommer. Alltså, jag lade honom plats, stod kvar och Jonas dirigerade.  Mycket riktigt så har Khan inte fattat vad han förväntas göra- alltså grejade vi med det. Han låg hur fint som helst, jag traskade iväg en bit och gick tillbaka- kanon. SEN kommer party biten. Platsliggningen var slut och de som varit gömda kom fram bakom träden. Khan hamnade i någon sort existentiell kris och for framåt ystert skällandes, svansen i topp och med Ajaxx i släptåg.  


 Mattias var mottagare på budföring och var ju inte riktigt beredd på att Khan sladdade in & sladdade ut.   Jaja, han gjorde ett rätt rejält uppryck efter det.

Khan fick krypa och jag tror vi är på rätt håll, fritt följ är jag supernöjd med. Rakt och fin och han var snabbt med i vändningarna.   Läggande under gång gör han jättefint, men det är ju det här med ligg kvar biten. Jag testade med att helt enkelt INTE kalla in utan gå tillbaka och belöna. Vips så låg han.   Komma tillbaka med apporten testa jag också. Nu kommer han in mot mig, men släppar apporten några meter ifrån. Jag är supernöjd med detta i nuläget och själva fast + avlämnadet träna jag för sig inomhus när det är mindre konflikt. 


-

Idag ska jag ta en tur till klubben efter jobb. Dessutom ska jag beställa en robustbur. Enkelburen ska säljas, men jag väntar tills robustburen har kommit innan jag lägger ut en annons.          

Av Sabina Grönqvist - 10 maj 2011 19:43

Nu är det riktig sommarväder ute. På rundan efter jobb traskade jag iväg med kofta, men fick snabbt plocka av den och gå i linne.  Det blev en runda runt pildammarna, Khan fick öva på lite småtrix-men mest gick vi bara omkring och mös.   


-

Igår fick O'Malley- världens finaste kisse somna in.   Han har varit skröplig en tid, fått anfall där han kippat efter andan och det är ju inte särskilt värdigt alls.


Det var en riktigt lugn dag så jag gick hem lite tidigare från jobb. Medan jag ändå var hos veterinären fick jag utskrivet kortisontabletter till Khan just in case som jag ska hämta ut imorgon. Gick en långrunda vid kalkbrottet innan vi åkte hem och kastade oss på sofflocket. Var inte alls särskilt sugen på att åka ner till klubben efteråt. Däremot fick Khan öva på inkallning 3 meter från en fasan och han kom som skjuten ur en kanon.  


-

Idag blev precis lika lugn på jobb. För första gången sedan jag började jobba kunde jag gå ut och sätta mig vid 42:an på lunch. Petra (kollega) bjöd på årets första glass-en magnum och det var rätt mysigt att sitta där.   Efter lunchen var det dags för strömavbrott- planerat- numero due på sjukhuset. Hela avdelningen mörklades och det blev ju lite intressant när det var dags för toalettbesök.  Jaja, det löste sig det också. Landade en stund på soffan och sov nog i nästan 1,5 timme efter att jag kom hem. Efter den powernapen traskade jag iväg på långrunda i pildammarna.  


-

Imorgon är det dags för onsdagsparty och då är det tårtdags X 2. Tur att jag traskade en rejäl runda idag då.   Khan har faktiskt haft det rätt lugnt på träningsfronten de senaste veckorna så nu är det dags att kika igång igen känner jag. 



-

Antal steg igår: 19 123

Antal steg idag: 19 880

Av Sabina Grönqvist - 8 maj 2011 17:00

Då var ännu en helg över och imorgon drar arbetsveckan igång-igen. Den stora skillnaden är att jag de närmsta veckorna kommer jobba "normala" tider och snart är det semester.   Helvetes veckorna kommer inte komma förrän efter sommaren nästa gång, bara det går ju att allt känns lite lättare.  


-

Fredagskvällen blev väldigt lugn och fin. Luften går liksom verkligen ur en när man går av en pass vändan i slutet av schemaperioden. Åkte iväg och handlade en säck hundmat plus lite tuggben innan middagen intogs på MAX. Khan fick en alldeles egen hamburgare (minus bröd, sås och grönsaker).   Han skötte sig hur fint som helst och är hur lätt som helst att ha med överallt. Lägger sig ner lugn och fint efter en liten stund.  


-

Igår var jag uppe med tuppen. Skulle köra mamma till jobb eftersom det inte går några bussar så tidigt på morgonen. Redan i fredags hade vi bestämt att jag skulle ta med mig kaffe, så det hade mamma fixat när hon väckte mig.   Vi startade vår promenad strax innan 7 och Khan var lös prick hela rundan (han fick gå HÄR vid möten) och just igår var jag hur stolt som helst över min prins.   Halvvägs stannade vi till i Lomma hamn för att käka frukost och då insåg jag att Khans mat var kvar hemma.   Istället fick han ligga ner medan jag drack kaffe och alla båtmänniskor började vakna till. Vi fick dessutom komplimanger av två herrar för den stiliga schäfern.  . Efter promenaden körde jag inom Willys för att handla. Det viktigaste på listan var hundpåsar, vilket jag såklart glömde. *suck*. Innan kl var 9 hade jag alltså traskade 10 000 steg, handlat och gått ett varv med Elextrolux.  Kände mig helt plötsligt väldans inspirerad och tog itu med mummning detalj versionen. 


På eftermiddagen åkte jag ner till klubben för att vara siffervisare på TS-tävling. Jag tror eventuellt att domaren blev lite trött på alla mina frågor. Fast han var inte sen till att förklara av sig själv heller.    Khan fick komma ut till prisutdelningen- förutom att välta Vickys vin när han skulle hälsa är jag supernöjd med hur han skötte sig. På kvällen var Tulle så trött att han snarkade i sin biabädd, medan vi tittade på Marley och jag.   Jag kan inte titta på den filmen (eller Haichiko) utan att tårarna sprutar, jag är inte ens blödig men de filmerna klarar jag inte av trots att det förhoppningsvis är minst 10 år tills jag står där själv nästa gång.      


-

Idag började jag dagen lugnt och fint. Petra gick morgonrundan med Khan och efter kaffekopp nr 3 var uppdrucken gav jag mig iväg på en löprunda. Inte helt smart med benhinneinflammation skulle det visa sig.   Min riddare på vit springare var svart och heter till vardags Snällvis. Jag nästintill tumlade in i honom och Kattis. Vi traskade några varv runt pildammarna (attans att stegräknaren var hemma), pratade om ditt och datt, helt plötsligt var klockan halv 11.   Fick lite bråttom hem. Efter dusch och lite paus åkte vi iväg för att hälsa på Carlzon the clump of stäppen. Herregud vad de två höll igång.  


Den här tiken söker aktiv fodervärd i skåne.     Demonens Carlzon som flyttar in på Hasselgatan på söndag.   


Khan fick en runda på Revinge efter valpgoset. Han fick röja runt som en dåre och så fick han springa sitt allra fortaste. Körde 4 vändor budföringar till Petra & vi lär ju ha en diskussion om vilan emellan skicken  Han sprang som en bumling och var hur lycklig som helst, vila är för mesar helt klart. 


      Jamen alltså          Parabolerna håller han riktade åt mattes håll.   


-

Nu väntar middagsfix. Ska greja till Kyckling tikka masala med bulgur (med vitlök, citron och haricotsverts). Khan är av någon anledning så trött att han inte ens väntar på kvällsmat utan har somnat på mattan i vardagsrummet. 


Av Sabina Grönqvist - 5 maj 2011 19:49

Nu har jag äntligen landat lallan på sofflocket och jag lär ju inte lyfta något mer ikväll-förutom för att ta en nattrunda. Dagen på jobb var totalt sinnessjuk och jag hann inte ens ringa hem vid kl 12 för att meddela nattjobbaren om bilen skulle vara hemma.   Då hade jag nämligen knappt ätit frukost. Men ja... det blev nog bra tillslut. 


-

Hemma från jobb utfodrade jag den svältande vargen innan vi åkte ner en runda till klubben. Jag tror att jag fortfarande gick på ren adrenalin här.   Hur som helst blev det en himla bra träning trots att jag var helt slut koncentrationsmässigt redan från början. Fritt följ med fokus på vänstersvängar- blev grymt snygga  Hopp över hinder funkar fint, förutom att Khan hoppar snett åt höger över hindret.   Det är inget jag tänker bråka, det spar jag till senare. Grejade lite med kryp (med betoning på ordet då). Han fick krypa några meter och jag försökte få bort handen innan kryp och klick.   Sitt kvar/ligg kvar tränade vi också på, just kvaaar delen är ju rätt tveksam. Känns som att det behöver bli lite mängdträning de kommande veckorna. Sen var jag rätt mör i huvudet och kände huvudvärken (som jag medicinerade bort på jobb) komma krypande.   

 

(Bild från mars tagen av Nina  )    

-


  Gick en långrunda vid kalkbrottet på vägen hem och där verkade ju vara någon form av sammankomst. Bilar körde fram och tillbaka på grusvägen, folk cyklade dit och cyklade därifrån omvartannat. Jag måste vara i sanslöst dålig kondition eftersom jag fick mjölksyra i benen under promenaden.   Känns inte helt bra måste jag erkänna. Löprunda påbörjas lördag morgon...  


-


Nu är Khan rätt så nöjd med att campa i sin biabädd för kvällen. Han fick tydligen följa med till tvättstugan i förmiddags (alla gångerna dessutom) och så premiär-gick han med klövjeväskan på promenaden. 


Imorgon hoppas jag verkligen att det blir en bättre dag. Khan ska få en långrunda efter jobb och sen ska jag göra affär av dealen köp 2 för 1. Det har jag bestämt sedan i förrgår typ. 


Av Sabina Grönqvist - 4 maj 2011 08:42

Sådär då var ledigheten över för den här gången, innan den ens hann börja känns det som.   Men å andra sidan så är det bara två morgonpass tills nästa ledighet börjar.  


-

Igår ja... Åkte iväg till Dalby Söderskog tillsammans med Anna. Regnet hängde i luften, blåsten var svinkall   och vi blev rätt förvånade när det visade sig att parkeringen faktiskt innehöll några bilar förutom oss. Khan var ju inte direkt välartad när jag tog ut honom ur bilen och det tog en liten stund innan jag fick tag på kravetten.  Jag får kanske se det som ett plus att han sprang runt mig/oss och inte till människorna som stod 5 meter ifrån.   Jaja. Det tog en stund att diskutera det här med koppeletikett kan jag säga. Det var rätt skönt när vi kommit utom synhåll så att jag kunde koppla loss.  Resten av promenaden på ca 1,5 timme fick Khan springa runt som en dåre och visa att han faktiskt kan vara rätt välartad mellan varven.   Han fick balansera lite på stockar, öva sitt och ligg uppe på stockarna och buga.   Någonstans halvvägs kom beageln på att det var rätt fräsigt att casha in lite frolic för att hoppa upp på en trädstam (lite lättare att få plats om man är lite liksom). Nu ska hon bara få med matte på tåget så blir det bra sen.  


-

Hemma igen var tanken att jag skulle ta itu med städning och traska iväg till affären, med det orkade jag bara inte. Istället hamnade jag i soffan med min bok-som nu är utläst.  Efter lite pausvila var det bara att gå och handla, vände i dörren och traskade ut på långrunda som faktiskt blev rätt välartad den med. Ja, jag hade frolic och boll med mig.  


-

Stegräknaren har jag glömt totalt den senaste veckan, ska se om den går att återuppliva under dagen.    

Av Sabina Grönqvist - 3 maj 2011 09:28

Är precis inkommen från dagens morgonrunda. Har servat pälsen med karameller, gos och frulle. Själv ska jag käka frukost (håller på), sätta på ansiktet framför spegeln och läsa en bok en stund i soffan innan jag kikar igång dagen på riktigt. 


-

Morgonrundan blev ju ett trauma kan jag säga. De sista veckorna på mitt schema är ju katastrofala och den sista veckan har jag gått motsvarighet till toarunda med Khan. Jag brukar vara sjukt noga med att ha med godis och boll för att belöna vardagslydnad, men ja det har bara inte blivit så.  Khan gick som påtänd lipizaner häst på uppåt-tjack. Kastade sig hit och dit i kopplet, var allmänt ohörsam och fattade inte alls varför jag blev skitförbannad.   Jag hade några bitar frolic med mig, men de tog ju slut rätt fort om man säger så.     Extra bra blev det ju när vi träffade Leon, en schäferhane på 3 år, som Khan brukar få hälsa på. Ingen av hundarna fick precis pluspoäng i gott uppförande.   Ja, nog om detta. Godis, klicker,boll ska med på nästa promenad och sen ska vi träna lite grann.  


-

Igår traskade jag iväg rätt så tidigt på förmiddagen. Lånade lite böcker på biblioteket, jag har äntligen hämtad mig från studietiden , innan jag landade i frisörstolen. Jenny fick tillåtelse att testa en rätt annorlunda frisyr, som faktiskt blev rätt fräck, men som jag inte kommer ha i flera år framöver.     I söndags hade jag dessutom spa kväll. Efter en powernap när jag kom hem från jobb kastade jag mig iväg för att köpa hårfärg, la ansiktsmask, rakade bort orangutang looken och målade tånaglarna.  


-


Idag ska jag träffa Anna och beaglen Lilly för en promenad i skogen. Min plan är att hinna med en uppfräschning av hemmet också, men vi får se vad klockan blir när jag kommer hem.   Veckans matsedel plan B versionen är förresten räddad. Fick hem kuponger köp 1 få 2- som hittat tycker jag.  Inte så volangmässigt, men ja...   

Ovido - Quiz & Flashcards