Schaferbus

Alla inlägg den 29 maj 2011

Av Sabina Grönqvist - 29 maj 2011 19:37

Det finns absolut ingenting att så mycket som slötitta på på tv, så istället sitter jag här med min dator och bloggar.  


-


Helgen har ägnats åt att fixa till klubbstugan som numera är glänsande fin både invändigt & utvändigt.   Det är bara så fint! Dessutom har vi haft himla skoj under tiden.    Igår hade jag både Khan och Carlzon med mig och jag var rätt stressad över att springa & kolla så att lill-fisen inte var för varm i bilen. Hoppas, hoppas att nya buren kommer imorgon- vilken den SKA göra enligt leverensbesked. 


När vi kom hem fick pälsarna mat och sen tog jag tag i att sanera lägenheten.   Jag har ju en sanslöst kass mopp från Vileda (vilket mög  ) så det var bara till att ta en trasa och sätta igång. Efter några timmar var golvet i lägenheten hur fint som helst. Lagom till att jag var klar packade jag in hundarna i bilen för att åka och hämta förvärvsarbetarna.    


Pälsarna fick sig varsin runda i Lomma. Carlzon fick gå på huppig upptäcksfärd och lyckades med bedriften att använda upp inte mindre än 3 bajspåsar.  Lagom till att Khan fick komma ut ur bilen. Jag blev helt stum när han vända sig om och "frågade"  om han fick springa för att hälsa.   Gick en liten vända där Khan fick träna på lite fot, läggande under gång och anti jakt av gäss.  


-

Idag var både mamma & Petra med. Vi var ett helt fotbollslag som tog itu med att städa stugan invändigt.   Maj gawd vad äckligt! Numera är det glänsande rent. Med lite nya gardiner, tabletter på borden och lite blommor kommer det bli hur mysigt som helst.    Jag fick migränliknande huvudvärk framåt lunchtid och hade inget annat val än att åka iväg och shoppa panodil.    Lämnade plånboken i bilen eftersom jag hade pengar i fickan. Men se det gick INTE. DEt var bara att hämta plånboken och visa leg för att få köpa 1 st panodil paket.     


-

Khan fick komma ut några vändor för att träna lite. Han har börjat tränga en del i fritt följ samtidigt som han har en mycket bättre följsamhet. Alltså ska vi träna position i veckan. Körde rejält långa pass idag och det är inget fel på koncentrationen. Läggande under gång är supersnyggt. Uthoppet gör han ju som lutande tornet i Pisa, vilket gör att han lätt fuskar på återhoppen. Visade med bollen var jag VILL att han ska hoppa - och vips blev det rakare uthopp. 


Fick övat på hörsamheten när Ajaxx kom farandes över appellplanen. Valde medvetet att inte säga något där utan väntade tills Ajaxx var på väg tillbaka, kallade & Khan vände på en femöring och kom tillbaka.   


Körde ett pass med framförgående. Ökade avstånden mellan riktningspinnarna rejält och efter inledningsvis kaos första sträckan gick han någorlunda rakt och lugnt trots att detta bara var andra passet. Vilket funkade kanon. Ska fortsätta träna såhär under vecka. 


Platsliggning är ju vår käpphäst. Var lite ofokuserad när jag lämnade och ja- då blev det som det blev. "Gör om, gör rätt" med fokus så blev det hur bra som helst. Det oroliga i momentet börjar försvinna. 


_

Carlzon - som passats av Alexandra & Madeleine- ligger totalt utslagen i buren, medan Khan ligger framför och tuggar ben. Det är lite speciellt tycker jag att se hundvana barn med valpar/hundar.    Alexandra jublade glatt " han biter jättehårt!" 


Egentligen borde jag ta itu med att plocka undan lite, men det får vänta till imorgon. Det är "morden i midsomer" på tv, ska sätta på lite kaffe och krypa upp i soffan istället. Imorgon jobbar jag kväll så jag ska ta en kombinerad långrunda/träningsrunda med Khan. 

Ovido - Quiz & Flashcards