Schaferbus

Alla inlägg den 14 maj 2011

Av Sabina Grönqvist - 14 maj 2011 18:01

Sitter i soffan med ett glas vin och ska strax tända lite ljus. Ute öser regnet ner och just precis nu är det faktiskt rätt mysigt att vara inomhus.   Maj gawd vad det regnar! 


-

Imorse tog jag det väldigt lugnt och fint. Lite återhämtning från gårdagens masterdont pass på jobb. Petra tog morgontruddelutten med Khan medan jag servade med framställd frulle ( till hunden då   ). Plockade undan lite hemma, diskade disken och så innan jag drabbades av plötslig hundträningsinspiration. Hamnade i Svedala och gick en riktigt skön långrunda tillsammans med Petra, Susanne och Ulla.   Khan fick börja med att ligga plats med betoning på att bli kvar. Ulla låg bara någon meter framför och emellanåt var det rätt svårt att bli kvar i vertikalt läge. 


   




Fortsatte med fritt följ. Susanne skötte klickern och jag skötte karamellerna. Så fint Khan gick. Inga turer bort till Ulla som pausade i gräset- bara det är jag supernöjd med.   Det är vänstersvängarna och helomvändningarna som jag måste greja med. I vänstersvängarna handlar det nog mest om hur jag går... ja i helomvändningarna också om jag tänker efter. Susanne hade visa åsikter om just min stegning.  .





   

Khan fick ligga och paus medan Ulla fick sig en genomkörare.  

Amen hon KLICKADE ju- snabba hit med karamellerna!      

Sen traskade vi vidare mot nästa gräsplätt. Blev rätt naturliga pauser när vi traskade mellan gräsplättarna. GB would be proud! Nästa pass grejade jag med kryp och jag tror nog att Susannes tips kan funka himla bra. Ligg rakt!! Fokus på position- LIGG- och ingen vinst av att resa sig och gå framåt.    



Vi avslutade promenaden med "idioten". Alla fotbollsspelare har råkat ut för den här konditionshöjande övningen. Springa som en idiot mellan A och B. Vi gjorde övningen med 1 repboll och 2 bolltokiga schäfrar.  För första gången någonsin hann Khan fram först och Ullas min borde ha varit förevigad på bild.     Efter lite frolic upplet var i alla fall Khan totalt slut i tittorna.        

Ovido - Quiz & Flashcards