Schaferbus

Alla inlägg under april 2011

Av Sabina Grönqvist - 14 april 2011 08:09

Äntligen, äntligen, äntligen har jag gått av min passvända.   På väg hem från jobb gick jag inom Hemmakväll och hyrde lite filmer och godis.   Passade på att sanera hemmet när jag kom hem, dammsög golven- jag måste verkligen byta dammsugarpåse en annan dag... gick över badrummet med lite klorin och Wc Duck också. Attackstädning tycker jag är himla bra. 

-


På väg ner mot klubben gjorde jag ett debå stopp på mobilia för att shoppa upp mig på karameller och vin till helgen. Det byggs ju en massa där och det stod ett antal väktare på parkeringen för att försöka få ordning på kaoset. Inte för att det gjorde så mycket för folk körde lite som de ville ändå.    


-

Träningen igår hade jag inte alls något plan för. Var väl inte sådär på hugget direkt utan gled in lite i helgkoma. MEN det blev rätt bra ändå tycker jag. Det blev lite vi ska bara ha roligt, jag och min hund-känsla över det hela.   Donade runt lite på planen medan de vuxna hundar låg plats med skott. Khan fick springa budis till Nina och han springer sitt allra fortaste. Han kollade in Petra på första sträckan och där hade vi ju lite otur i tankeverksamheten.    Fortsatte greja lite med ingångar och fritt följ och det tar sig med kraft tycker jag.  Fortsatte med läggande under gång, använder klicker och klickar precis när armbågarna landar. Nu tycker jag att han börjar fatta galoppen med det momentet. Krypet blev jag riktigt, riktigt nöjd med igår. Innan har jag ju stått framför Khan men igår fick han krypa i rätt position och kröp några steg innan han fick godis på marken. Även här använde jag klicker och som sagt blev jag riktigt nöjd!   Sen fortsatte jag med "boll-projektet" och jag tror att det går framåt. Eller ja, det gjorde det tills boll nr 2 (mutan) gick sönder.   Avslutade med några inkallningar exkl bromsning med mig som kloss.   

-

Åkte hem lite tidigare från träningen för att hinna inom affären. Väl hemma var det dags att börja laga mat. Rösti, bacon och lingon. Sen hände ingenting mer, tittade på en film men somnade någonstans mot slutet.  

-

Idag ska bilen ombesiktigas och sen ska jag eventuellt ta en tur inom Satchmo's. En långrunda ska också hinnas med innan jag tar itu med lite mer städning. Sen blir det laddning inför GB-helgen   


-

Antal steg igår: 18 005

Antal steg i tisdags: 13 797

Antal steg i måndags: 15 843

Av Sabina Grönqvist - 12 april 2011 05:00

Igår efter att ha ätit frukost körde jag iväg för att gå långrunda med Khan. Så här i efterhand var det kanske inte enbart (läs alls) hans fel att det blev som det blev i söndags.   Det är ju säkert så att han var helt slut i huvudet efter att ha kampat rätt så länge + donat med fritt följ.


-


Ja... alltså åkte jag ner till klubben istället. Planen var att bara ha roligt, jag och min hund.  Efter lite bus och kamplek kände jag mig lite inspirerad. Khan fick sin boll och sen grejade jag med att det var rätt så mysigt att komma in med den. Han fick mamma scan köttbullar, brandslang och lite gos för besväret.   Plus att bollen såklart kom flygandes igen. Några gånger tyckte han själv att han var fräckast och coolast i stan- ärevarvet  var ett faktum. Istället för att gå efter gjorde jag precis som planerat. "Tröttnade" på den tråkiga bollen och gick iväg och var noga med att vända ryggen till när jag satte mig ner för att dona med de intressanta grässtråna.   Resultatet blev succé!!!  



      


Fortsatte dona lite med läggande under gång. Körde några läggande med klicker och godis innan jag började gå. Fick till snabba och raka läggande tycker jag. Fortsatte gå en promenad runt planen och kallade in när jag såg att Khan var intresserad av något annat och belönade med "hopp och lek".   Började även öva in "fast" med en pinne. Det blev väldigt lugnt och fint tycker jag. Förutom att jag råkade sätta in mitt finger för att flytta fram pinnen. AJ!    Han höll ju iallafall fast...


Avslutade med att gå en runda på Sibbarp. Khan fick gå lös förbi några småhundar och skötte sig faktiskt jättefint. Precis när vi skulle vända insåg jag att vi fick möte med springades matte med schanuzer. Var rätt övertygade om hur det mötet skulle sluta. MEN Khan hade fått korn på några fransbröd som var intressanta och sket i vilket.   Passade på att kutta iväg och gömma mig nere på stranden en bra bit ifrån. Det tog inte många sekunder innan det kom en schäfer slyngel i full fräs.  Bullarna hade han säkert mumsat i sig... men ja han kom ju!   


Några bilder som Nina och Jonas tog i söndags nere på klubben:

   

  


   

Väl hemma hann jag inte med så mycket mer än att käka lite lunch, kolla lite dator och sen var det dags att traska iväg till jobb. Hoppas verkligen att det härliga vårvädret håller i sig till helgen när vi ska ha träningshelg.  Hur som helst så ser jag verkligen framemot helgen!  

Av Sabina Grönqvist - 11 april 2011 08:22

Helgen på hospitalet har varit helt ok så sett att korridorerna inte har svämmat över av patienter. Men att jobba 12 dagar på rad med endast en dag som bryter av börjas kännas.     Nu är ju inte mitt schema så egentligen utan jag byte med en kollega, som nog fick lite ågren och erbjöd sig att jobba för mig idag för att jag skulle få pausa. Men jag är ju hellre ledig på torsdag jag.   Nu är det alltså 3 dagar kvar innan jag äntligen är ledig och då är det träningshelg!   

-


Lyckades faktiskt flexa ut rejält tidigt i lördags, bara det är ju en sensation i sig själv. Efter lite kaffe rullade vi mot stäppen för lite valpgos.  Valparna var tjocka, gosa och hur mysiga som helst.  Gick en runda på Revinge innan vi fortsatte mot malmö. Var rätt så färdig, gick en kvällsrunda och nätade lite innan sängen kallade. 


Igår lyckades jag faktiskt upprepa flexa ut tidigare det här är ju andra gången på 1 år som jag har närmre 30 timmars övertid, så jag är ju inte så orolig för flexen.  


Vi var ett gäng som samlades på klubben. Cina, Leif och Susanne vinkade hej då efter lite kaffe. Medan Nina, Jonas, Sebbe och Kattis tog itu med träning av de fyrbenta. Först ut var Jonas med Frasse.


   Knappt dassig position  


   Frasse Fräs fångar busar. 

       

Samtidigt som Nina tog ut Yaxxon hämtade jag Khan. Lugnt fint och städat traskade vi ner på planen och sen urartade det med kraft.   Alltså fick Khan ligga ner och tagga ner istället för att träna. Med några få minnesluckor gick ett rätt hyfsat tycker jag. 


Khan fick börja med lite kamp och lek inkl ordning och reda med loss och "vi börjar när jag säger det" och det funkade jättefint.   Fortsatte greja lite med fritt följ och just igår skötte han sig jättefint. Superfin kontakt och hängde med jättebra. Sen var tanken att Khan skulle få pausa lite. Dagens cirkus nr 2. Han kom, han låg och hans reste sig. Inte särskilt cirkus så lång, MEN när jag skulle ta tillbaka honom dit han låg gjorde Khan det han är bäst på- springa runt runt. Helt ärligt så funderade jag allvarligt på att sätta ut en blocket annons. Det är så fruktansvärt tråkigt när han håller på så här.   


Avslutade med att gå en runda först med Nina och Nixx innan jag gick med Khan. Av förklarliga skäl var jag ju inte direkt intresserad av att gå samtidigt (på andra sidan) och jaga honom en gång till.   



-

Antal steg i lördags: 15 867

Antal steg igår: 19 652


Av Sabina Grönqvist - 6 april 2011 09:17

Våren verkar ju totalt ha kommit av sig i malmö. Det blåser, är ruggigt och igår regnade det småspik, vilket det ju i och för sig inte gör idag.   

-

Igår var jag alltså och besiktiga bilen och det borde ju ha varit en lätt affär iom reparationerna deluxe varianten. Men se så blev det alltså inte. Ett trasigt framdäck innebär ombesiktning.   OK, ok tänkte jag som redan planerat att hutta på sommardäcken. På med sommardäck och så sussa till bilprovningen igen. Det gick inte heller eftersom jag behövde 4 (!) nya sommardäck också.   Nu har jag det, alltså 4 nya sommardäck, och ombesiktning får jag ta i nästa vecka när jag samlat kraft. Just nu är jag bara så trött och less på allt meck att jag känner för att gå i idé eller lägga in mig en månad på psyk all inclusive.   Efter två samtal till bilverkstan (jag börjar fatta vinken av att maila alt ringa och vara påstridig) så blev iallafall bilen färdig. Men så då tog de inte kort.   Något matt i både kropp och själv rullade vi iallafall in på klubbens parkering vid halv 7 tiden.


Först ut var Yaxxon som bara var hur lycklig som helst över att få visa upp alla sina konster, både inlärda och egenkomponerade.   Nina kommenderade Gosia & Ajaxx i appellen och det ser ju bara så sjukt snyggt ut! Khan kändes sjukt med på värmningen så trots att det kryllade av miljoner hundar där nere testade jag att koppla loss. Det funkade väl si så där. OK,han kom tillbaka när jag tjoade   MEN det blir liksom inte så mycket tränat om allt tid ska gå åt till sånt. Alltså koppelpå (my gawd vad det är svårt att hålla ordning på det också  ). Donade vidare med linförighet och det blev ju bara så fint! Fick greja lite med raka och fina sättande och där är nog grejen att inte tjafsa utan ta ett steg fram och rätta upp.   Körde några inkallningar som han också gjorde hur fint som helst. Måste greja lite med avsluten som gärna hamnar PÅ mig. Det är ju hur kul som helst att liksom har fokus på mig, men det känns lite to much när han bromsar med mig som kloss.   Sen började jag greja med läggande som jag tycker han fattade snabbt. En liten liten hjälper blev kvar men han la sig snabbt och tillslut rakt. Körde budföringar till Vicky som inte var beredd på att Khan sladdar in och sladdar ut.   Andra vändan var däremot Vicky med och då satt hur fint som helst och till och med försökte tjuva från mig. Dä va mycket oväntat!

Hoppet blev fint förutom att Khan hoppar så in i snett att han hellre springer runt hindret. Nästa gång får han antingen ha boll på andra sidan alt så får någon stå och blockera sidorna.  Gosia var beredd men stod på fel sida. Räckte med ett nej och sen gjorde vi om. Avslutade med att kasta bollen och byta med brandslangen och det funkade kanon!   


Innan jag åkte hem och kraschade på soffan lämnade jag vinterdäcken på förvaring. Väl hemma fixade jag en snabbmiddag (rester från tacoskvällen) innan jag landade i soffan.


-

Idag blir det kvällspass, ska se om jag hinner hämta min adapter innan. Men jag tror nästan att det får göras imorgon istället. Disken är redan diskad och jag ska ta ett varv med dammsugaren innan jag hoppar in i duschen.

Av Sabina Grönqvist - 4 april 2011 09:03

Det har varit riktigt vårväder i malmö i helgen, framförallt i lördags. Vårjackan åkte både fram och av.   Nu kan det ju vara så att jag ropade hej halvvägs över bron i och med att jag traskade i enbart långärmad tjocktröja, för det känns lite i halsen idag.

-


I lördags åkte jag iväg för att få fixat min laddare till datorn. Nu blev det ju inget klydd med garantin som så, MEN laddare måste skickas till apple för inspektion innan jag kan få en ny. Det fanns inte heller laddare att låna ut (trots att detta tydligen var ett vanligt fel), så nu är jag alltså utan dator.   Urusel service, tycker jag! Sen var vi ett hyfsat stort gäng som träffades nere på klubben för lite träning i vårvädret. Gosia, Cina, Leif, Jag och sen kom Mariana och Göran ner efter ett tag.


Min tanke var att fortsätta greja med fritt följ. Fick massa bra tips och Gosia var ju dessutom tvungen att visa... *fniss*  Så nu är planen MAX 2-3 steg inkl en vändning och sen kampbelöning (som ska hållas i högra handen för att jag inte ska greja med axeln.) Blev himla bra och det riktigt syntes hur taggad Khan blev.   Jo, sen fick jag ta tag i det här med vardagslydnad. Leif stod med Benzon en bit ifrån och det var ju lite too much lattjolajbans över tillställningen.     Men efter en liten stod blev det himla bra tycker jag.  Efter en paus donade Gosia med Khans apportering och det är ju bara att inse att det är mitt tålamod som är katastrofalt dåligt  


-

Igår var det träning i Vomb. Mötte upp Kattis vid Ica Maxi för vidare transport ut. Lite komisk känsla blev det ju när det var nykterhetskontroll och 4 bilar på raken stoppades: jag, kattis, Leif och Gosia.  Har du OCKSÅ en hund i bilen?? Ehhh, ja.. 


Leif & Benzon var först ut. Lugnt och sansat tills Benzon visste var husse hade gått en bra bit till höger om där husse menade att apporten va.   


Jag gick ett hyfsat rakt (rakare) spår till Khan med 3 vinklar och 6 apporter ca 500 meter långt. Är superduper nöjd med spåret. Några tapp framförallt där jag traskat rakt igenom ett ris, men en snabb kontroll och sen var vi iväg igen. Första vinkel blev lite yvig, men samma sak där han hittade tillbaka efter bara en halvmeters framfart.   

 

  Lugn och fint vid apporterna, innan nytt påsläpp.


   

Sen traskade jag med Kattis och Elvis som verkligen dammsuger skogen för att inte missa ens den minsta lilla köttbullsbiten.   Nu ska han bara inse att matte är med i linan bakom honom.


   

Efter lite fika och andhämtning, det var rätt varmt igår kan jag tala om, kika jag på Yaxxon och Frasses uppletande.


   

Khan fick avsluta med en vindövning som han klarade superbra innan jag gick en snabb runda med Kattis och Leif. Körde hem lite tidigare från skogen eftersom planen var att åka inom mormor på vägen hem. Så efter lite kaffe och fika rullade vi hemåt rätt så trötta i tittorna. Kvällen blev ju livad värre eftersom nån tyckte det var en bra idé att kasta sten på rutor utanför oss.   


-


Fråga mig inte varför albumet från igår inte är uppe. Det tog hela kvällen igår att ladda upp bilderna, nu på morgonen publicerade jag albumet men det syns inte. Har publicerat det igen, same shit! Jag har kollat så att det är publikt och allt... så jag vet inte.  


-

Imorgon ska bilen till bilbesiktningen och nu får den ta mig fan gå igenom. Ska byta till sommardäck också, ska eventuellt försöka få det gjort imorgon om jag kan hitta någon som har tid.



Av Sabina Grönqvist - 1 april 2011 09:15

Vädret i malmö är ju fullständigt bedrövligt. När jag traskade hem från jobb vid 21:30 igår kväll öste regnet fullkomligt ner. Imorse när jag skulle gå ut på morgonrunda hade jackan fortfarande inte torkat.   Det är sådär fräckt kan jag ju tycka. Vädret idag fortsätter på samma tema, regn och rusk. 

-


Ikväll har jag tagit ett extra pass precis som igår. Det är ju inte det roligaste som finns att gå in en fredag kväll när jag egentligen skulle varit ledig 6 dagar på rad. MEN eftersom jag får ( eller krävde) kvalificerad övertid så känns det som en rätt okej morot ändå.  Det är ju liksom inte många som vill gå in en fredag kväll altlså gick jag all out och krävde övertid en vecka i förväg.Money money money must be funny....  


Hursomhelst så ska jag försöka fundera ut något fredagsmysigt (är det ens ett ord?) att äta. Det känns sådär fräckt att laga något när jag ramlar innanför dörren kl 22 (förhoppningsvis), så ja det måste vara snabbt och smidigt. Take out ingår inte i min "nu-ska-jag-jävlar i det-komma- i -form- till-sommaren" plan, så det går bort.   Vin finns inte heller hemma, så jag ska försöka komma på något extra gott som går snabbt att fixa till. Japp så får det bli.    Allt för lite fredagsstämning liksom. Eventuellt ska jag försöka flexa lite tidigare, typ 5 minuter (wish me luck) för en snabb runda inom Hemmakväll.  Risken är ju att alla bra filmer är uthyrda redan, MEN det finns ju absolut inget att titta på så det är värt en chansning tycker jag.  Det är inte så värst fredags mys känsla över att sitta och zappa igenom alla kanaler trehundrafemtielva gånger.   

-


Imorgon har jag inga planer alls. Gud så skönt! Känner mig riktigt sugen att göra något hundigt OM regnet försvinner. Storhandla skulle jag egentligen också behöva, men det får jag se om jag har ork till imorgon.     

-


Antal steg igår: 14 388

Ovido - Quiz & Flashcards