Schaferbus

Alla inlägg under mars 2011

Av Sabina Grönqvist - 14 mars 2011 09:22

Så var det måndag igen, shit så snabbt helgen gick.   Vädret i Malmö är ju helt bedrövligt. Regn, rusk och rått.  Känns inte helt fel att det är vilodag inplanerat för Me-Khano. Själv ska jag traska till jobb efter lunch och hoppas verkligen att förra veckans stress och övertid inte upprepar sig.   


-


Morgonen blev himla lugn och fin. Vaknade av mig själv ( klockan har varit ställd hela helgen), satte mig i soffan med kaffekoppen och uppdaterade mig i bloggvärlden. Där sitter jag för övrigt fortfarande kvar. De fyrbenta har serverats frukost men själv har jag inte kommit riktig så lång än.   


Igår blev det en tur ner till klubben ändå. Vi inledde partyt med ett utvecklingssamtal över en pinne.    Khan fick öva på hopp. Började med att jag själv traskade över hindret (eftersom han gärna fuskar och springer runt om) kommenderade hopp. Fick hjälpa till med ett "nej" första gången men sen så. Hjälpte dessutom till med att antingen "fot" eller "sitt" beroende på vilket håll han hoppade på. Som belöning fick han sin pinne...    Medan vi drack kaffe fick Khan ligga och pysa. Det var ju lite 'tonstigt inledningsvis att inte få lukta på löv och greja, men han var himla duktig.   Sen fick Khan springa budisar till mamma och han springer ju som en dåre numera. Första vändorna avhämtade jag honom under kamplek (!) men sen körde vi sträckor med ingångar. Jag belönar med rösten och är lite allmänt tradig medan mottagaren har både karameller och boll.   


Imorgon ska jag bege mig till Kristianstad efter jobb för att lyssna på en föreläsning av Fredrik Steen.    Har bytt så att jag slutar 15:30 istället för 17:30 för att hinna hem och gå rastrunda. Än har jag inte riktigt bestämt mig var jag ska göra av Khan under tiden. Jag tror det blir lite too much för mormor att ha honom hela dagen. Eventuellt får Khan helt enkelt följa med i bilen till föreläsningen efter vederbörlig rastrunda. Har inte riktigt hjärta att lämna honom hemma X 2 samma dag.   


På onsdag ska bilen in på service och så ska bakspegeln fixas till. Jag har redan frossbrytningar inför notan på det kalaset.   Havregrynsgröt hela månaden, minst. MEN det är så himla mycket värt för mig att ha en bil och kunna åka iväg med Khan.  Trots en stundande finanskris.   Alltså är det rätt osäkert om jag kommer ner till onsdagsträningen. Bilen SKA bli klar, men det är ju som det är med såna grejor. Jag orkar verkligen inte stressa hem från jobb, hutta mig på bussen ner till klubben, träna och sen bussen hem. 


I veckan ska det inhandlas spårhandskar. Jag har blåsor i händerna efter att ha försökt hålla emot i linan. Khan snedda sättande efter hopp ska det grejas med = riktningspinnar. Utöver kalaset med bilen då.   


Antal steg igår: 15 191

Av Sabina Grönqvist - 13 mars 2011 12:49

Disken är diskat. Jag har tagit en paus i soffan med kaffekoppen. Om en liten stund ska jag sätta fart igen. Jag ska 1. dammsuga och mumma golv. 2. åka iväg och handla. Det finns bland annat ingen mjölk till kaffet.   3. så bör jag eventuellt fundera ut någon form av middag, helst innan moment 2. 


Igår var det träning i skogen. Jag, Cina och Leif möttes vid bensinstationen vid Ica Maxi för vidare transport till Karup. Jag hittar dit, jag hittar hem MEN jag har ingen aning om var jag har varit.   

Benzon spårar riktigt noga. 


 

Leif har lita problem med snöret.      


Lotta traskade ut ett spår till Khan. Jag varnade henne dessutom att jag gärna styr med linan.   Det var ungefär hennes ända förhållningsregler. Jag hade både syfte och en plan.   Syfte: att jag ska lära mig läsa Khan. När han bara örlar omkring och när han faktiskt jobbar. Plan: ordning & reda, vi går när jag säger inte när Khan vill iväg. Jag släppte på och Khan skuttade iväg. Här var jag så bombsäker på att han skulle göra som på Revinge förra veckan och bara åka iväg som en heliumballong.   Alltså kortade jag av linan rätt ordentligt. Reagera-Check. Släpp det och gå vidare- ehhh, glömde jag visst bort.   Stackars Khan fick inte en chans att leta sig framåt i spåret eftersom linan var mega kort OCH han rättade sig superfint efter det- Nähä ok, då får jag inte gå DÄR eller DÄR eller... *trötta mig* Hursomhelst så kom vi runt och Khan hittade sina pinnar. Är verkligen superstolt- trots att jag höll på och greja slutade han inte jobba en ända gång!   Leif tog lite bilder så vi får väl vara på honom att skaffa sig ett fotoalbum- tycker jag. 


Sen var det Änzos tur. Jag hade traskade ett spår där jag har hyfsad koll på hur långt jag gick = 600 m.   Tack Lotta för tipset! Änzo kom iväg jättefint och sen tog det stopp. Det visade sig att spåret blev lite klurigare än tänkt.   


Änzo har hittat en pinne. 


    

Efter korvgrillning fick alla hundarna springa budisar. Khan har verkligen förstått det roliga i att springa till folk för lite karameller eller en boll. Benzon är inte riktigt lika övertygad än och Cina fick jobba på rätt bra. Bildbevis finns här

Benzon inte helt övertygad om att det här med budföringar är så värst skojigt.   


  

  

   Nämen var det är du va?!   

   - 

Yalla springer i luften för att komma snabbare fram. 

   - 

Änzo kan också spjinga.   

  

  


Innan vi åkte hem traskade Lotta ut ett spår till Khan eller mig. Plan: se till att matte ger fan i att styra med snöret.   Jag måste ju säga att jag faktiskt gjorde ett uppryck och helt plötsligt spårade Khan hur fint som helst.   


Avslutade dagen med att gå en härlig promenad tillsammans med Yalla och Cina. 


Idag har jag och Anna traskat med hundarna i Barsebäck. Khan fick springa lös medan Lilly åkte flexisnöre. Stundtals blev det rätt kaotiskt, stup+ unghund+flexisnöre.   Kameran fick stanna hemma eftersom det duggregnar och är allmänt tradigt väder. Just det höll jag nästan på att glömma, Khan fick springa budisar till Anna.   Lily agerade störning och satt fastsurrad i en skräppåle och ylade.   


Antal steg i fredags: 13 163

Antal steg igår: 16 395


Av Sabina Grönqvist - 11 mars 2011 05:00

Sådär ja, nu börjar det likna något med bloggdesignen. Tusen tack Nina!   


Våren som var på stark fram marsch i helgen kom abrupt av sig i mitten av veckan. Satan vad det blåser, regnar och haglar i Malmö.   Efter en obligatoriskt upplandningsstund på sofflocket spända jag vaderna, drog på mig regnkläderna och begav mig ut på långrunda.   Första delen av rundan var jag ju helt övertygad om att jag skulle blåsa bort till en annan del av staden, my gawd vad det blåste. 


Igår kom jag faktiskt ifrån jobb i tid och hade hunnit äta frukost + lunch och bara en sån sak gör ju att man känner sig lite piggare i stegen. Mormor hade dessutom varit i lägenheten eftersom det skulle installeras nya porttelefoner som faktiskt eventuellt kan fungera.   I mitt jobb kan man ju inte precis traska in till chefen och be om en dags semester alternativt flexledigt. Det ska planeras och grejas helst några månader i förväg typ.   Khan hade hursomhelst skött sig hur fint som helst och följde med mormor ut i köket, där han placerade sig i dörrposten. En germansk urhund måste ju ha lite koll, det kan ju bjudas på godis liksom.   Mormor hade dessutom passat på att ta hand om mina rätt så eftersatta växter.   Jag har ju inga gröna fingrar alls och borde vara snodd på bannlyst i blomsteraffärer. Tur att jag har en moster som är florist och en mormor som tycker om att piffa.   


Idag kommer mormor hit igen för att passa Khan eftersom vi båda jobbar förmiddag. Det är ju inte så ofta våra tider kolliderar, men eftersom mormor och Khan kommer så himla fint överens så brukar det gå att ordna om det är kortare stunder. 


Ska köra mormor hem och beroende hur sent jag kommer ifrån jobb hade jag tänkt ta en tur antingen i Bulltofta eller Bokskogen. Beror lite på vädret. Sen får det bli fredagsmys med ansiktsinpackning, hårinpackning och lite annat piff.   


Imorgon blir det träning i Karup och det är bara att inse att jag inte lär hitta dit.   Revinge och Vomb fixar jag men sen är jag totalt borttappad på den geografiska kartan. Alltså ska Cina få lotsa mig fram i landskapet från A-B och eventuellt hem också.   Planen för Khans del är att koncentrera sig OCH koncentrera sig mera !!  Alltså kommer han bli platsad och ihopsamlad innan han får börja på någon aktivitet. Mister "jag kan själv och vet precis hur det går till, vänta ska jag visa" ska få göra på mattes vis.   



Have a najs frajdei everibaddi!   


Antal steg igår: 15 690

Av Sabina Grönqvist - 9 mars 2011 22:07

De senaste dagen har fokus varit på jobb. Övertid deluxe igår och idag. Ett tag var det cityakuten känsla och det är ju bara att erkänna att det är rätt slitigt mellan varven.   Igår på jobb fick jag dessutom dödsstöten av en kollega som helt enkelt konstaterade att jag såg för jävlig ut.   Kanske dags att inse att det är dags att börja ta hand om mig själv lite. Landade hemma strax innan kl 23 igår kväll och hade inte en tanke på att jag lovat köpa bröd till avdelningsfrukosten   Alltså fick jag vända i dörren och traska iväg igen. Lite fler siffror på stegräknaren tackar jag ju inte nej till. 


Idag hann jag inte ens landa på sofflocket en vända innan jag satte kurs ner mot onsdagsträningen. Hade bestämt mig redan innan att jag inte skulle tragla med Khan om han agerade Me-Khano heliumballongen. Jag hade laddat till max rent mentalt & Khan skulle åka in i bilen. Khan gjorde sitt allra allra bästa och var superduktig   


Vi började med platsliggning som ju blev oväntat kaosartad. Jag valde att behålla Khans koppel på och stod ganska nära. Khan gick upp från platsen en gång, men vi gjorde om och gjorde rätt.   Sen kommenderade Lotta runt oss i massakerlydnad. Khan gick verkligen superfint! Slalom mellan de andra hundarna klarade han galant.   Precis när sista hunden gått klart öppnade sig himlen och haglet öste ner över oss. Istället fick vi öva lite på kaffetarmen. Efter fikan fick Khan öva på fot= kontakt ger klick+karameller.   Varvade lite med att ta ett steg och att gå några steg i kringelikrokar. Gjorde några inkallningar som gick kanon. Avslutade med lite kryp. Innan vi gick mot bilen fick Khan springa budisar till Cina och det var ju hur kul som helst att få springa lite och få karameller.   


Imorgon jobbar jag morgon och tanken är att plocka ut lite av den flex jag har samlat på mig. Khan ska få sig en långrunda och eventuellt tar jag en tur ner om klubben för att träna lite.   


Antal steg igår: 19 365
Antal steg idag: 21 169 

Av Sabina Grönqvist - 8 mars 2011 09:23

Jo såhär... Eftersom jag har ett namn på bloggen och ett på fotoalbumet så tänkte jag att det eventuellt kan vara en idé att ha samma  Att byta namn på min wordpress blogg tror jag inte går och om det går så är det alldeles för tekniskt för att jag ska orka med.   Så nu testar jag såhär istället. Den gamla bloggen kommer vara kvar eftersom i alla fall jag tycker det är himla kul att kunna gå tillbaka och läsa. Förhoppningsvis inser jag ju då hur långt både jag & Khan kommit när det står svart på vitt. Sen tycker jag att det är rätt roligt med smileys och det funkar ju inte på wordpress.   


Det är lite smågrejor kvar att fixa, b la så ska header bilden klippas till så att den inte är fullt så hög.    Bilderna har Nina stått för & jag har snott!  Eftersom de är så himla fina.  Bloggens viktigaste detalj har jag a ka the papparazzi redan donat till, det går alltså att högerklicka på alla bilder och spara ner. Utifall att någon undrade alltså. 






Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards