Schaferbus

Alla inlägg under juni 2011

Av Sabina Grönqvist - 13 juni 2011 10:35

Sista rycket innan semestern nu.   Det ska bli hur skönt som helst att slippa traska iväg till hospitalet på några veckor- det ska bli många sköna långrundor, hundträning och bad för Khan.   Sen blir det premiär på träningsläger för oss båda- ska bli superspännande. 


-


Igår drabbades jag av akut lockkoma när jag kom hem från jobb & det blev ingen tur till klubben. Tog mig i alla fall samman efter 1 timmes powernap och traskade iväg på långrunda med Khan.   Det blev en rätt rejäl tur & vi fick upp ångan rätt bra. Någon träning blev det däremot inte, utan vi traskade bara runt. Efter lite utfodring somnade jag & Khan på golvet tills det var dags att gå sista rundan.   Det känns med andra ord inte alls fel med lite semester nu.    


-


Ikväll är planen att hinna med en badpremiär tillsammans med Kattis & Elvis. Jag ska leta fram både min bikini & lite vattenleksaker så ska vi nog kunna få ut Elvis i vattnet. Känner jag Khan rätt kommer han köra kamikaze stuket-   så där är jag inte särskilt orolig. Kameran ska dessutom få följa med. 


-


Imorgon är det återbesök för Khan igen. Nu hoppas jag verkligen att det är sista gången med det här örongrejset- men med den här värmen (som jag inte klagar på alls) brukar ju just svampinfektioner vara sällsynt långlivade.   

Av Sabina Grönqvist - 11 juni 2011 23:21

Det är bara skräp på teleburken- så jag passar på att blogga lite istället.   Det var en rätt intressant dag på jobb, där allt var bakvänt & uppochner. MEN det löste sig till slut & jag flexade ut 5 minuter senare en dag med storhelgstillägg.   Sussade hem och vände i dörren för att åka till Vomb för lite träning med gruppen. Farten var väl inte jättehög precis när vi kom fram- luften gick liksom ur mig. MEN gick iallafall en runda med Yalla, Ajaxx, Khan och Carlzon inkl bihang.  De hade rätt kul och liten Carlzon gjorde sitt bästa för att hänga med så gott han kunde. B la lyckades han med bedriften att stå under Ajaxx vid ett mindre valt tillfälle.  


-

Khan fick ett ganska långt spår med tanke på värmen, jag vet inte riktigt hur långt jag gick men kanske 500-600 meter. La ganska många vinklar, inkl en spetsvinkel och lika många apporter (= 6 st). Fokus var ordning & reda främst vid påsläppen plus att jag skulle låta Khan spåra.   Jag är himla nöjd med hans vinklar framförallt- han gick inte över en enda vinkel utan analyserade & tuffade iväg rätt. På slutet hade han lite svårt men där vet jag att jag grejade lite med linan   och det blev himla rätt när han fick fria tyglar. Apporterna tar han fint och han tycker definitivt att spår är fräcka grejor.   


-

Efter lite vila i bilen fick Khan ett uppletande inlärnings varianten. 3 föremål och tanken var att få honom att förstår att det är vinda=hög nos som är grejen. Spåret låg rätt nära så första föremålet tog han, men drog iväg mot spåret (vi tar det en gång till matte).   Fick tjoa lite men in kom han. Här är jag framförallt nöjd med avlämningarna. Jag fick alla 3 föremål i handen, vid 1 av dem fick jag påminna om apport-men jag är ändå sjukt nöjd.     


-

Avslutade kvällen med en långrunda tillsammans med Ajaxx, Yalla och våra doggies.   Det är rätt nöjda hundar nu, som ligger utslagna i lägenheten. Khan somnade t om ifrån sin tuggis och DET har aldrig hänt.  


-

Årets äckligaste var när jag skulle packa Khans  saker till imorgon när mormor ska passa honom. Mormor tycker det är mysigt att ge honom mat och lite karameller b la och det tycker jag är helt ok.   Men jo- när jag hällde upp frukosten i en påse upptäcker jag larver ( X flera) i Khans foder.   Jag har redan mailat tillverkaren och ska ringa dem på måndag. Det känns liksom verkligen inte ok. Jag vill ju helst inte åka & köpa ny säck imorgon för 600 spänn, men det känns ju inte helt fräscht att ge honom av det fodret.  


-

Imorgon (söndag) är planen att åka ner till klubben vid 15 tiden för lite träning. Eventuellt blir det simning för Khan efteråt. Sen ska jag försöka komma iväg på en liten joggingrunda också. 

Av Sabina Grönqvist - 10 juni 2011 09:16

Sådär ja, då var ledigheten slut för den här gången. Nu är det iof bara 7 arbetsdagar kvar till min semester.   1 av dagarna är dessutom en halv arbetsdag-där vi ska stänga avdelningen. 


-

Igår startade jag morgonen med ett intervall pass deluxe för Khans del. Min tanke var att verkligen ta tag i det här med byteshandling-igen. Får jag din boll- får du en annan. Igår smög jag lite försiktigt in att han var tvungen att lämna sin boll i min hand/att jag kunde ta tag i snöret utan flykttendenser. Blev himla bra måste jag säga & Khan fick springa en hel del.   Det har ju varit lite si och så med logistisken vilket faktiskt innebär att Khan inte har sprungit något alls sedan Carlzon kom hem.    I vanliga fall brukar ju Kha  n få springa nästintill varje dag. Får bli ett projekt för semestern känner jag.


-

Långrundan tog vi i Kungsparken. Jag traskade iväg på ensamrunda med Khan och tanken var att gå en powerwalk runda. Det sket sig med det, men istället aktiverade vi oss desto mer på annat sätt. 


-

-

   Läggande under gång på väg nerför en trappa + kontaktövning.   Bakom oss har vi dessutom skällandes terrier i flexisnöre. 

-

Extremt mycket djurplågeri om man frågar förbipasserande tanter. Han ville ju ha karamellen när han hoppade.  

-

   Fast med upphittade pinne. Lägg särskilt märkte till ansiktsuttrycket.   

-

       Fast med pinne på en parkbänk.   

-

Efter lite middag och vila i soffan åkte vi ner till klubben. Min tanke var att verkligen vara supernoga med positionen i fria följet. 1 steg= belöna. Igår grejade jag bara med högersvängarna- där Khan haft tendens att sussa fram lite väl snabbt & hamna framför mig. Igår gjorde han hur snygga svängar som helst.  Kryp 1 steg+ stanna blev också urtjusigt. Efter det tog vi ett lekpass med bollen.  Jag hade kopplet på för att undvika flyktförsök- men kunde faktiskt inte se mer än lite retfullt cirklande.   Avslutade med att sitta i gräset ( fy f'n med mygg det finns nere på klubben ) och titta på när Nina & kamelkungen övade.  Det såg riktigt riktigt tjusigt ut!   


-

Nu ska jag strax ge mig iväg på långrunda innan jobb. Imorgon är planen att försöka få till lite skogsträning för mig & MeKhano efter jobb ( I löv flex) och på söndag tänkte jag ta mig en tur till klubben när jag flexat ut. 

Av Sabina Grönqvist - 9 juni 2011 06:30

Just nu tycker jag att vädret på något vis har tagit parkettplatsen.   Det går liksom inte att bortse från den här kvalmiga, tryckande värmen. Jag verkligen ÄLSKAR sommar & värme- men kvalmigheten går definitivt bort. De flesta av mina barndomssommar spenderades i Italien, där varmt är varmt & sen jäklar så åskar det i en timme eller två.    Humöret är inte direkt på topp när vädret är så här skandinaviskt är allt jag har att säga om det. 


-

Igår tog jag helt oplanerat en sovmorgon av kraft.   I vanliga fall vaknar jag av väckarklockan alternativt av att Khan traskar omkring i rummet. Han får verkligen inte lov att väcka mig, MEN jag vaknar av att han vankar eller flåsar. Igår sov han som en bumling vilket innebar att jag vaknade med ett ryck 9:15.  Det är ju som att sova bort halva dan, så det vara bara att kasta sig raka vägen ut på en långrunda. 


-

Efter frulle & lite mental återhämtning åkte vi iväg till Pildammarna för långrunda. Efter lite fika på en parkbänk, traskade Khan & jag iväg på vår långrunda där jag verkligen inte orkade göra någonting.    I vanliga fall grejar jag alltid med något- vardagsaktivering tycker jag är hur roligt som helst & verkligen superviktig för att Khan ska tycka att jag är en rolig typ. Gårdagens långrunda blev däremot en "läsa tidningen runda".  

  Börjar bli en stor påg, men fattar inte riktigt grejen med att bara sitta vid en bänk & fika. Khan har däremot lärt sig att fika såhär= de tvåbenta delar med sig.   

-



   Han tigger faktiskt inte- biten som dras bort från smörgåsen är hans. Det är säkert helt opsykologiskt, men hur mysigt som helst att dela fika med sin doggie!   



   Jag är ett STORT fan av vardagsaktivering på vanliga promenader. Khan tycker det är hur kul som helst att balansera på stenar, bänkar och trädstammar.   Allt för en karamell eller "duktig kille" . 


-

Efter promenaden passade jag på att ta tag i det här med hanteringsträninge- oh my god vilken pärs! I slutet låg vi iallafall båda två på golvet och nussade en stund. Passade även på att klippa klorna- ingen mer klackesko varning på Hasselgatan. 


-

På kvällen tog jag med båda hundarna till klubben. Carlzon fick vara ute två korta rundor. Hälsade på människor och käkade en massa godis. Sen fick han leka med syster Cobra när mötet var slut & herregud så dom röjde.   Khan fick sig ett lydnadspass han. Fritt följ med nolltolerans mot startskuttet han gör när han tycker han är sanslöst fräck  Testade faktiskt att bara gå och Khan är ju så väldigt PÅ (!) att han bara följde med hur fint som helst. ALLTSÅ ska jag kommendera "fot" väldigt tyst i fortsättningen och med neutral röst. Kryp med 1 steg & stanna blev riktigt tjusigt. Han vecklar in sina skånkar fin fint under rumpan och sussar inte iväg hej vilt. Tack Gosia för tipset! Gjorde några omgångar med platsliggning ca 1-2 minuter (tog inte tiden). Tror det blir bra om jag bara gör detta 3005011 gånger.   Sen avslutade vi med att busa en stund med bollen.  


-

Det var ju väldans tur att jag bestämde mig för att träna med Khan innan medlemsmötet för maj gwad vad det regnade när mötet var slut.   Tanken om långrunda i skymning försvann rätt snabbt! Istället fick Carlzon busa med syrran Cobra & som dom röjde.  Carlzon provade förresten att bita Jonas i vaden + ta ett bättre tag- MEN insåg rätt snabbt att det var helt fel fajbjoj   


-

Gick ingen rastrunda på klubben med tanke på regnet ( hade inte med mig regnkläder) istället övade jag apportering hemma  köket. Khan har börjat fatta fast och att grejen är att komma mot mig. Apportering Lkl 1 är klar- det fixar han.   Däremot är ingångarna inte klara. Han kommer mot mig med apporten och håller fast ( ev med hjälpkommando fast), men ingångarna fixar han inte än. Roligt att notera är att han inte fixar att apportera med godis, utan endast med muntligt+fysiskt beröm. Tar jag fram godis kastar han apporten på mig.   


-

  Khan på grillparty häromkvällen.   

-



   -



  Khan har absolut inget "dricka-vatten" hyfs = handduk under skålen.   


-

Ikväll är planen att åka ner till klubben för träning av lite cirkuskonster. Innan dess är tanken att vi ska ha hunnit med en powerwalk runda och lite träning.   Kanske dags att byta park för lite miljöombyte!? Det är jätteskönt att Khan inte verkar vara nämnvärt påverkad av värmen. 

Av Sabina Grönqvist - 8 juni 2011 15:00

Igår var det återbesök hos vet för Khan. De senaste dagarna har jag tyckte att han har blivit sämre i örat igen.   Han har klippt med örat,& sett irriterad ut i hörselgången- ja nästan värre än innan vi började med dropparna. Passade på att väga honom och han håller sin vikt på 33 kg och har inte fläskat på sig nåt mer.   


-

Veterinärbesöket urartade verkligen med kraft.   Upp på bordet tyckte Khan allt var väldigt lattjo. Men när det kom till att bli fasthållen och stå still för att få rengjort örat betedde han sig ju verkligen inte så att jag var stolt. Han ålade sig som en hal ål insmord i såpa på bordet, försökte kasta sig av bordet och höll på.   Iof är jag tacksam att han inte tar till bissingarna, men panic mode var inte så mysigt det heller.  Nu ska jag behandla med andra droppar och sen ska vi tillbaka på tisdag igen. *SUCK* 


-

Sen är det ju verkligen dags att ta tag i det här med att Khan själv bestämmer (för det inser jag ju att han gör  ) när, var och hur länge det gosas/hanteras.   Jag var ju supernoga med det här när Khan var liten, men sen rann det ut i sanden  Första passet fick han direkt när jag varit och hämtat dropparna. Då fick han stå still- inget bakande, donande eller grejande & ligga still på sidan tills jag bestämde att vi var klara!   


-

Ikväll är det medlemsmöte nere på klubben och tanken är att hinna träna Khan en vända innan det. Tanken är att Khan ska få springa lite också för att hålla upp kondisen.   

Av Sabina Grönqvist - 6 juni 2011 23:01

Nu är det bara 7 dagar kvar till semestern.   Jag inleder min långledighet lagom till att alla andra går tillbaka till sina kontorsstolar. Det ska bli en massa hundträning nu fram till fredag när det är dags att jobba igen. Jobbar fredag t om fredag (ledig måndag) och sen är det SEMESTER!  


-

Jag ropade ju hej långt innan jag ens var på bron när det kommer till min förkylning.   De senaste dagarna har jag knappt kunnat svälja, huvudet har känts som en 20 kg blyklump och jag har snörvlat som värsta monsunfloden.   Har proppat mig full med panodil, nässpray och halstabletter för att funka hjälpligt. 


-

Idag åkte vi iväg till Lomma för att heja när Kattis och Elvis debutera i tävlingssammanhang. 124 poäng och ett hederspris för dagens trevligaste nybörjarekipage  


   


-

Hemma från Lomma gick jag en runda med Khan i värmen. Grannens staffe flög ut från deras trädgård & flög på Khan.   Nu lyckades jag tack och lov få fatt på hundskrället innan den var framme- och Khan gör ju aldrig något. Ägaren upplyste mig om att det var 3:e gången på 3 dagar.   Jag for upp i lägenheten och hämtade en spårlina som jag inte använder. Upplyste ägaren om att det kunde vara en rätt bra idé att ha hunden i lina några meter från staketet i fortsättningen. 


Efter det traumat tog jag en paus på sofflocket innan jag åkte iväg till Ica Maxi för att handla. 

-


Åkte en runda till klubben på kvällen. Carlzon fick leka järnet med Amigo ( schäfervalp) och Ayeila (dvärgschnauzer), gå på upptäcksfärd och försöka sno Ajaxx boll.   


  

-


 

  -

  

-



  

-  


-

Khan fick sig ett lydnadspass. Började med linförighet när jag borde börjat med att gå en runda. Han var mer luftburen än markburen och det var alldeles för mycket hallaballo över det hela.   Det rättade till sig efter en stund och då traskade han på himla fint. Fick lite hjälp av Gosia med kryp- Khan ska få veckla IN sina skånkar under sig och det ska vara lite mer lugnt utförande. Blev jättebra med lite mer handgriplig visning istället för att försöka greja med godis. Läggande under gång var han faktiskt rätt seg på idag. Stod liksom och hängde innan han la sig. Framförgåendet blev riktigt riktigt snyggt!! Travandet var hyfsat rakt, inga tjurrusningar. La ner pinnarna sista vändan och det funkade bra.   Sen fick Khan springa lite efter sin boll också. Innan vi körde hem tog jag ut Khan på en runda med furminatorn igen


Det blev en riktigt härlig kväll som avslutades med allmänt snack i gräset medan hundarna donade omkring.   

Av Sabina Grönqvist - 3 juni 2011 05:30

Status i sjukstugan: den fruktade tingesten sommarförkylning har bromsat upp och nu är det mest en sån där störrig småförkylning. Man känner sig inte helt ok, men är inte supersjuk heller. Nu klagar jag definitivt INTE. Jag fick en långdragen sommarförkylning för något år sedan och det tog mig hela sommaren att bli av med den.  


-

På förmiddagen igår åkte vi iväg till Pildammarna för långrunda. Nattjobb+ bära liten valp går inte så värst bra ihop- så vi körde.   Jag & Khan traskade iväg på en runda bara han och jag.   Min plan var att tag i det här med att han den senaste veckan musklar som ett ånglock i kopplet. Det tog bara några minuter så var tågvarianten borta. Lite spänt kopplet här och där, men inget musklande/ zick-zackande eller annat störigt beteende.  Utöver koppel vett & etikett fick Khan öva på sitt & ligg medan jag belastade i kopplet, ligg kvar/ plats och det gjorde han himla bra min päls. 


-


Promenaden upp från bilen var ju ett minne att spara i hjärtat. Khan fick bära Carlzons leksak ( ett långt pälsdjur typ) och hade lite bry med att få litet gråben att förstå att han skulle ta tag i andra änden. Tillslut lyckades han och sen pinnade de på sådär- sida vid sida med samma leksak.   


Efter rundan svimmade jag en stund på soffan. Rätt oväntat med tanke på att jag inte direkt är vila mig iform typen. 


-


På eftermiddagen träffades jag och Kattis på klubben för lite träning. Jag kom lite tidigare och Khan fick öva på byteshandel med 2 leksaker- ett däck och en frisbee. Jag gillar inte att han tar en sväng bakom mig, men det blir bättre & bättre. Dessutom höjde jag kriterierna lite. Ville han få den leksaken jag hade fick han lämna den han hämtat i handen. Innan har jag ju nöjt mig med att han släppte den några meter framför, men nu är det dags att börja komma hela vägen in med den.  


Elvis fick öva på starter han. ETT kommando sen ska Elvis vara med på att det är fot som gäller. Jag tycker det såg riktigt bra ut på slutet. Elvis var rätt brydd av värmen så han fick svalkas lite mellan varven. Inkallningen såg jättefin ut, ingångarna är ju bara hur snygga som helst.    


Khan fick ett rätt långt pass fritt följ. Elvis agerade störning genom att ligga precis bredvid. Nemas problemas sa Khan och travade på.   Läggande under gång funkar perfekt fram tills jag vänder om- då kommer han traskandes. Alltså grejade vi med det. Efter en stund prövade vi att Kattis gick bakom Khan med Elvis och la honom plats bredvid. Han låg som en klubbad säl.    


Under pausen fick Khan finna sig i att ligga upp & ner vänd i mitt knä för en mysstund. Rätt ok tyckte han, tills jag glömde bort att det var rätt varmt.   Det trodde jag inte för en månad sedan att Khan skulle kunna ligga rumpa mot rumpa med Elvis utan att fara upp och iväg-iväg. Några gånger under förflyttningar mellan olika moment (när jag inte hade använde ett kommando) sprang Khan mot Elvis MEN vände på en femöring när jag kallade.  


Efter vederbörlig paus fick Khan gå några vändor framförgående. Idag var det inga tjurrusningar-alls! Lite snett och vint stundtals kände jag & några kontroller bakåt mot mig. Men det blev betydligt bättre när jag talade om att det inte var snuspromenad vi höll på med.  Tror det blir jättebra om vi bara tränar vidare såhär. Testade att lägga ner pinnarna och det funkade väl inte helt ok, men bättre än vad jag trodde.  


Krypet blev riktigt, riktigt bra. Rakt, låg position (inget skutt med rumpan) och nu känner jag att han börjar förstå kryp som ett moment. 


Innan vi åkte hem traskade vi bort till agilityhindrena. Tunnlarna tycker Khan är skitfräcka, MEN gå över något smalt hinder några meter ovanför marken är inget coolt alls tycker Khan. Har testat några gånger men han är inte imponerad. Det får bli ett projekt nästa gruppträning känner jag.   


-

Idag jobbar jag kväll och Carlzon ska få övernatta hos hundvakten. Det funkar inte tidsmässigt att lämna 2 hundar hos olika hundvakter när man ska stå på jobb 06:45.   Jag shoppade upp ett lager av tuggisar igår, så att Carlzon ska vara mutbar.   Mormor kommer hit på lördag förmiddagen och passar Khan. Nu hoppas jag bara att hon inte får för sig att promenera bort till katrinelund med honom.   Jag ska flexa så tidigt jag bara kan, förhoppningsvis runt 14- sen hämtar jag hundarna och då blir det lite träning för pälsarna. 

Av Sabina Grönqvist - 2 juni 2011 06:15

Idag var vi verkligen uppe med tuppen kl 5:30 vaknade Carlzon och tyckte det var lagom att starta dagen.  Ut med valpen och bad en bön om att Khan inte skulle ha åsikter eller i alla fall ljudliga sådana. Efter lite frukost och bus somnade Carlzon på köksgolvet och då passade jag på att traska ut med Khan. Väntar på att nattarbetaren ska komma hem innan jag går en längre runda. Under tiden dricker jag kaffe och försöker vakna till. 


 

Sekunderna efter att kortet togs inser Carlzon att Khan inte äter samma mat & försökte provsmaka. Inte helt ok tyckte stor schäfer och flyttade på matskålen. När inte det funkade försökte han sig på att låta lite falli´ - vilket Carlzon överhuvudtaget inte registrerade.   Tyckte faktiskt lite synd om Khan och plockade väck Carlzon- som för övrigt börjar härma storebrors glupska ätstil.   


-

Igår var tanken att jag skulle åkte till Susanne för att fira hennes och Ullas elituppflyttning. Men någonstans runt lunch kände jag en mastodont förkylning komma instormandes. Rivjärn i halsen, huvudvärk som sträckte sig bak i nacke/öron och rossiga kinder.   Alltså var det bara att knappra i sig panodil & hoppas på det bästa. Gick iallafall en hyfsad runda med Khan på 1 timme, handlade lite tuggben (till fredagens valpvakt) och sen sussade jag inom Willys för att handla lite förnödenheter. Sen var jag rätt färdig för soffan.   Det blev några världsomseglingar med Carlzon på kvällen innan vi alla somnade. Jag sov på soffan, Carlzon fick vara i buren och Khan i biabädden. Vi sov som bumlingar hela natten. 


-

Passade på att säkerhetskopiera bilderna på min ajfån- just in case! Hittade lite bilder från min och Khans morgonutflykt för drygt 1 månad sedan.   

     


  Bild från när vi var i Pildammarna i måndags.   

Ovido - Quiz & Flashcards