Schaferbus

Alla inlägg den 3 juni 2011

Av Sabina Grönqvist - 3 juni 2011 05:30

Status i sjukstugan: den fruktade tingesten sommarförkylning har bromsat upp och nu är det mest en sån där störrig småförkylning. Man känner sig inte helt ok, men är inte supersjuk heller. Nu klagar jag definitivt INTE. Jag fick en långdragen sommarförkylning för något år sedan och det tog mig hela sommaren att bli av med den.  


-

På förmiddagen igår åkte vi iväg till Pildammarna för långrunda. Nattjobb+ bära liten valp går inte så värst bra ihop- så vi körde.   Jag & Khan traskade iväg på en runda bara han och jag.   Min plan var att tag i det här med att han den senaste veckan musklar som ett ånglock i kopplet. Det tog bara några minuter så var tågvarianten borta. Lite spänt kopplet här och där, men inget musklande/ zick-zackande eller annat störigt beteende.  Utöver koppel vett & etikett fick Khan öva på sitt & ligg medan jag belastade i kopplet, ligg kvar/ plats och det gjorde han himla bra min päls. 


-


Promenaden upp från bilen var ju ett minne att spara i hjärtat. Khan fick bära Carlzons leksak ( ett långt pälsdjur typ) och hade lite bry med att få litet gråben att förstå att han skulle ta tag i andra änden. Tillslut lyckades han och sen pinnade de på sådär- sida vid sida med samma leksak.   


Efter rundan svimmade jag en stund på soffan. Rätt oväntat med tanke på att jag inte direkt är vila mig iform typen. 


-


På eftermiddagen träffades jag och Kattis på klubben för lite träning. Jag kom lite tidigare och Khan fick öva på byteshandel med 2 leksaker- ett däck och en frisbee. Jag gillar inte att han tar en sväng bakom mig, men det blir bättre & bättre. Dessutom höjde jag kriterierna lite. Ville han få den leksaken jag hade fick han lämna den han hämtat i handen. Innan har jag ju nöjt mig med att han släppte den några meter framför, men nu är det dags att börja komma hela vägen in med den.  


Elvis fick öva på starter han. ETT kommando sen ska Elvis vara med på att det är fot som gäller. Jag tycker det såg riktigt bra ut på slutet. Elvis var rätt brydd av värmen så han fick svalkas lite mellan varven. Inkallningen såg jättefin ut, ingångarna är ju bara hur snygga som helst.    


Khan fick ett rätt långt pass fritt följ. Elvis agerade störning genom att ligga precis bredvid. Nemas problemas sa Khan och travade på.   Läggande under gång funkar perfekt fram tills jag vänder om- då kommer han traskandes. Alltså grejade vi med det. Efter en stund prövade vi att Kattis gick bakom Khan med Elvis och la honom plats bredvid. Han låg som en klubbad säl.    


Under pausen fick Khan finna sig i att ligga upp & ner vänd i mitt knä för en mysstund. Rätt ok tyckte han, tills jag glömde bort att det var rätt varmt.   Det trodde jag inte för en månad sedan att Khan skulle kunna ligga rumpa mot rumpa med Elvis utan att fara upp och iväg-iväg. Några gånger under förflyttningar mellan olika moment (när jag inte hade använde ett kommando) sprang Khan mot Elvis MEN vände på en femöring när jag kallade.  


Efter vederbörlig paus fick Khan gå några vändor framförgående. Idag var det inga tjurrusningar-alls! Lite snett och vint stundtals kände jag & några kontroller bakåt mot mig. Men det blev betydligt bättre när jag talade om att det inte var snuspromenad vi höll på med.  Tror det blir jättebra om vi bara tränar vidare såhär. Testade att lägga ner pinnarna och det funkade väl inte helt ok, men bättre än vad jag trodde.  


Krypet blev riktigt, riktigt bra. Rakt, låg position (inget skutt med rumpan) och nu känner jag att han börjar förstå kryp som ett moment. 


Innan vi åkte hem traskade vi bort till agilityhindrena. Tunnlarna tycker Khan är skitfräcka, MEN gå över något smalt hinder några meter ovanför marken är inget coolt alls tycker Khan. Har testat några gånger men han är inte imponerad. Det får bli ett projekt nästa gruppträning känner jag.   


-

Idag jobbar jag kväll och Carlzon ska få övernatta hos hundvakten. Det funkar inte tidsmässigt att lämna 2 hundar hos olika hundvakter när man ska stå på jobb 06:45.   Jag shoppade upp ett lager av tuggisar igår, så att Carlzon ska vara mutbar.   Mormor kommer hit på lördag förmiddagen och passar Khan. Nu hoppas jag bara att hon inte får för sig att promenera bort till katrinelund med honom.   Jag ska flexa så tidigt jag bara kan, förhoppningsvis runt 14- sen hämtar jag hundarna och då blir det lite träning för pälsarna. 

Ovido - Quiz & Flashcards