Schaferbus

Alla inlägg under mars 2012

Av Sabina Grönqvist - 12 mars 2012 10:26

Känner mig någorlunda utvilad. Den senaste veckan har jag sovit som en kratta. Somnat en liten stund, vaknat, legat vaken, somnat en liten stund und so weiter. Började nästna känna mig lite stressad så igår vände jag på sovrutinen istället. När jag äntligen hade fixat färdigt schemat 20 veckor framåt (annars hamnar skarven precis när vi kommer tillbaka från semestern) inklusive grejat med semestern var kl 22. Istället för att gå en sista runda med Khan satte jag på en film istället : "The Debt" med b la Helen Mirren. Filmen var annorlunda men ganska bra tyckte jag. När den var slut gick jag ut med Khan och sen läste jag en stund innan jag faktiskt somnade. Vaknade kl 04 imorse men kunde faktiskt somna om.  


Khan väcker ju aldrig mig oavsett när jag går upp utan sover snällt tills jag vaknar & efter godmorgonhälsningsritualen går han och lägger sig igen i väntan på mat och runda.  


I lördags kom jag iväg till skogen efter lite billogistik på morgonen. Susanne fick fria tyglar att trampa Khans spår. Har ingen aning om hur långt det blev och hur vinklar & liknande såg ut. Det gick ner för en backe i serpentiner, direkt upp för samma backe & hit och dit, fram och tillbaka. Jag var helt säker på att Khan var helt lost, men eftersom Susanne var tyst var det bara att hänga på. Jättekul spår och SÅ bra det gick.  


Uppletandet är jag också grymt nöjd med. Gick tillbaka till att låta Khan vinda i koppel första 2 skicken, som blev raka & snygga. Ingången till mig är rätt "yvig" men det struntar jag faktiskt i- han kommer i kanonfart och bromsar direkt (med som sagt lång bromssträcka) och sätter sig fot. 3:e skicket körde jag utan koppel och det blev hur fint som helst. Rakt ut, hittade föremål & så tillbaka in (Tänkte tanken att bryta där men gjorde inte det   ).4:e skicket tror jag Khan var trött för det blev lite väl mycket spring. Tillslut gick jag ut med honom i koppel, låt honom vinda, gick tillbaka till stigen & skickade. Fokus nu ska ligga på raka skick. Han letar jättefint, men jag gillar inte riktigt att det ser så ostrukturerat ut- jag har liksom ingen chans att hålla reda på var han letat.       


Igår åkte jag till Bulltofta för morgonrundan. Hade med mig två bollar som vi busade en bra stund med. Nu känns det verkligen som att poletten börjar trilla ner. Snabbt tillbaka = kamp / ny boll. Kul lek verkade Khan tycka.   Kommer man inte raka vägen tillbaka får man ingen kamp/ ny boll. Då får man istället öva på lite tolerans & det är inte lika kul ju....


Hämtade upp Petra vid 14:30 och sen rullade vi mot klubben. Gosia, Jonas & Nina var kvar och nästan färdigtränade så medan de drack lite kaffe tog jag ut Khan. Började med linförighet som var grymt snyggt igår: det är vänstersvängarna vi måste jobba på där han kan vara lite för på i början. Läggande u gång & ställande u gång blev också bra igår: snabb reaktion, inga tjuvningar & inga anskällningar trots att jag lämnade rätt långt Hoppet fick han göra för första gången på full höjd igår & det blev rätt bra tycker jag. Liite snett, men inom hindret, snabbt sättande och f fa ingen tjuvning. Framförgåendet seglade ju upp som veckans kalkon i onsdags så igår la jag ut karameller på första skicket och sen lurades jag andra för att lägga karamell på 3:e. Ska fortsätta så ett tag nu så att han alltid förväntar sig karamell men inte riktigt vet, när jag inte är själv ska någon annan få lägga ut.


Nu ska jag fixa till mig innan jag traskar iväg på långrunda innan det är dags att lämna Khan på Hasselgatan & traska vidare mot jobb. Känns rätt skönt att jobba kväll imorgon oxå så jag hinner sova ikapp lite.  

Av Sabina Grönqvist - 9 mars 2012 20:27

... Så försökte iallafall Karin peppa igång fredagsstämningen imorse på jobb. Själv kände jag mig inte så värst allsångsinspirerad när jag styrde stegen mot kaffet 06:40 imorse.  


Kom ifrån jobb i helt okej tid och skyndade mig iväg på långrunda med Khan. Körde till Vomb och började med att traska ut ett spår på 1,5 km med 6 apporten många och långa raksträckor (för att stanna på) och så lite klurigheter. Gick en rastrunda i terrängen medan spåret låg och sen traskade vi tillbaka till bilen för att sela på. Det visade sig vara ett väldigt bra koncept. Lugn, fin promenad till spåret - sansad start - fokuserat arbete direkt vid påsläppet.  Var noga med att bromsa hela vägen (= GÅ för mig) och paus vid apporterna. Mindre kul var att vi precis i början fick sällskap av en kungspudel som kom skuttandes på bakbenen, Khan såg inte helt snäll ut när han påtalade sitt missnöje av att 1) störas i spåret och 2) avbrytas metrarna innan en apport. Superkul iallafall att se att han direkt slog om till arbete när jag släppte på igen. Stod en stund och väntade medan matte försökte få in sin hund samtidigt som hon höll hårt i kopplet till hund nr 2.  


Avslutade med att traska 1 timmes promenad & kom tillbaka till bilen precis när mörkret la sig. Fick liite ångest över att traska runt i skogen, i mörker, lite smått vilse i terrängen.   Passade på att köra inom hemmakväll på vägen för att hyra filmer. 


I onsdags körde jag till Häljarp för att gå långrunda med Kattis & Elvis. Hundarna fick springa lös och vi passerade både hästhage & snickare utan problem. Mot slutet av rundan sprang en jumbo-hare upp precis framför nosen på Khan. Khan stannade i steget och vände sig mot mig- han fick massor med beröm inkl godisregn: men verkade mer upptagen av beröm från mig så Elvis fick äta upp karamellerna.   Rådjuren på håll struntade Khan oxå i. På kvällen var det onsdagsträning. Cina kommenderade mig i appellen eftersom jag ville se om Khan kunde hålla fokus ett helt program. Överlag är jag supernöjd förutom framförgående som seglade upp som veckans kalkon. Snett och tradigt ...   Cina fick lägga en karamell på 2:a sträckan och sen blev det iallafall bra. Får försöka vara lite mer oförutsägbar med karamellerna så att han aldrig riktigt vet. Sen finslipade vi även på apporteringen, eller rättare sagt inte tjuva. Det behövdes en påminnelse från mig och Cina som råkade stå lämpligt placerad en bit ifrån apporten.   Som extra bonus blev ingångarna riktig bra oxå!


Igår gick jag raka vägen från jobb till en föreläsning om smärta. och jobbade alltså 06:45- 18:30, kände mig sådär pigg när jag masade mig därifrån- MEN det var iallafall en intressant föreläsning som utgick från verkligheten och inte massa teoritjafs. Sov över hos mammma, knappt lönt att traska hemåt liksom. Hundarna roade sig med att tugga tuggis- ja när Khan inte blev av med sitt alltså och Diva hade 2 st         

Av Sabina Grönqvist - 6 mars 2012 21:43

Igår tog jag en paus från hundträning. Istället fixade jag snabbfikade (äggamacka & kaffe) och sen drog vi till BO01, satte oss i solen och bara mös. Hundarna var såklart med!!   Gick en liten runda innan det var dags att ta sig till jobb. Kändes rätt gott att ha laddat batterierna. 


Jodå- det finns en macka till hundarna oxå i påsen. 

     







 



Lyckades faktiskt flexa ut enligt plan idag. Planen var att åka iväg och långrasta men eftersom bilnyckeln var borta blev det en rask promenad hem via Buketten på mobilia istället. Väl hemma tog jag itu med lite uppfräschning (vill undvika att städa på min enda lediga dag): plockade undan, tog ett varv med elextrolux, städade badrummet, diskade, torkade av köket, hängde in tvätten & vattnade blommorna. Khan fick sig ett vårbad och blev alldelles fluffig i pälsen.   Avslutade med att tända ljus för mys-effekt. 


Senare på kvällen fick Khan massage av en tjej som håller på att utbilda sig. Jag hade ju trott att han skulle totalt vägra, men det gick riktigt bra.   Han ville inte somna- men det tycker jag ju inte är så konstigt. Hon kunde inte hitta något konstigt när hon klämde igenom Khan däremot märktes det att han inte hämtat upp all muskelstyrka än från när han var sjuk & vinter= matte bromsar alla tjurrusningar.  



Imorgon är det onsdagsparty och jag är ledig. De här endagars ledigheterna börjar verkligen gå mig på nerverna.    Min plan är iallafall att bara ägna mig åt nöje (därav städning idag). Det får bli en låång härlig runda i vårvädret & under tiden ska jag formulera en plan för kvällens träning. Tror jag ska fokusera på platsliggning, apportering, hopp och framförgående.          

Av Sabina Grönqvist - 5 mars 2012 07:15

Vilket helt underbart vårväder det har varit i helgen. Synd bara att jag var tvungen att jobba.  , extra synd eftersom de spår mer snö i slutet av veckan.   


I lördags efter jobb var Khan fortfarande ute i skogen på galej så jag traskade iväg på egen runda med musik i öronen. Det är hur mysigt som helst tycker jag att liksom rensa bort jobb innan jag checkar in hemma. Det blev en rätt lugn lördags kväll eftersom kl ringde 05:15för uppstigning, hundservice och transport till jobb.   


Igår lyckades jag faktiskt flexa ut 45 minuter tider och utan paus lastade vi pälsarna i bilen och sussade ner till klubben. Khan fick börja och planen var platsliggning. Värmde med lite linförighet som såg bra ut. Första försöket blev inte alls bra, men andra låg han med störning: lekande hund, plastpåsar som blåste förbi.


Efter en liten stund kom Nina, Gosia och Cina också ner. Vi klurade lite på Khans plats. DEt har ju verkligen gått fram jämfört med att han innan konvalecensen inte låg what so ever- MEN det är lite för mycket funkar / funkar inte och för många försök enligt min smak.   Planen blev alltså att helt enkelt bara ge honom EN CHANS från början och inte vänta och se om han låg. Det är ju för drygt att behöva göra om och göra rätt 100 gånger först... Jag & Gosia grejade med det och la medvetet Khan med näsan mot Yalla som tränade framförgående. Han reste sig medan jag gick ut- men hade slängt sig ner innan jag hann sno runt (Gosia var tyst).   Sen kikade vi lite på läggande u gång och ställande u gång- där han faktiskt lägger/ställer sig riktigt snabbt. Provade med belöning bakom eller kastad bakåt och samma sak där; en chans & agera förebyggande istället för att vänta och se om han gör rätt. Vårt fria följ tyckte Gosia Khan gjorde riktigt riktigt fint och det var ju hur kul som helst!   I inkallningarna fick jag ett nytt tänk. Jag har ju inte vågat belöna farten mot mig utan har varit rädd för tjuvning, medan Gosia tyckte det var trams.   Sitta kvar ska han ju göra ändå tyckte Gosia & då kan han få belöning (boll kastad bakåt) för att ta i när han springar eftersom han tycker det är fräckt.   Vi varvade med hela inkallningen och belönade bakåt med kastad boll.   


Det hann bli rätt sent innan vi rullade hemåt och resten av kvällen blev rätt lugn. Fixade middag: Hawaiibiffar, hackebackspotatis, brunsås och mumsig sallad. Tittade på film "The Proposal" och tände ljus.


Ikväll väntar ett kvällspass på fortet och planen är att åka iväg och rasta någonstans innan. Imorgon jobbar jag den hatade turen 8:30-17:30, skönt med sovmorgonen men drygt att behöva vara kvar så länge på kvällen. Min tanke är iof att flexa redan vid kl 14:30. Jag har ju jobbat rätt mkt övertid och på torsdag ska jag jobba 06:45-18:30 eftersom jag ska på föreläsning efter jobb.        

Av Sabina Grönqvist - 2 mars 2012 09:00

Igår var min enda lediga dag den här veckan (har jag sagt att jag längtar till nästa schemaperiod). Det sa iallafall schisch och så var den dan slut. Steg upp rätt tidigt och var nere på klubben redan vid kl 8.   Petra skulle träna och jag tänkte passa på att rätta till mig lite mentalt i vår träning av kvarmoment.   


Jo, sen visade det sig förresten att Susanne varit vittne till vårt inte fullt så katastrofala pass 1 i onsdags där lekande Benzon, Ulla & Bizzie var störmoment som Khan fixade fint. Så egentligen var det ju inte en disaster träning utan endast disaster med våra kvarmoment.  


Igår började med långrastrunda, fick säga till 2 gånger vad jag tycker om att springa runt & skälla och det resulterade faktiskt i en tyst Kamikaze- men han ser ju inte klok ut när han springer iväg i 180 knyck för att kasta sig runt och titta på mig "ska jag göra något- så här kanske"  Körde ett pass fritt följ som jag blev riktigt nöjd med. Khan var rätt wild n´crazy MEN samlade ihop sig och koncentrerade sig bra: alla tassar på plats och munnen stängd. Körde en miljonsvängar och 1-2 steg med fokus på position & ögonkontakt med mig.  Mamma agerade störning och gick omkring visslandes. Avslutade förresten med tandvisning som gick bra med stödkommando. Gick vidare till hopp-sitt-hopp. Körde på högt hinder- brukar ha lägre när jag nöter raka uthopp. Uthoppen tycker jag har blivit mkt bättre. De är fortfarande gränsfall lite för snea för min smak, men han håller sig inom hindret iallafall. Tillbaka hoppen tar vi liksom på vägen när han fått sin karamell (belönar bakåt). Grejar lite med vilket avstånd jag ska stå på för bästa hoppteknik men blev nog inte så mycket klokare.   


Efter paus (där Khan fick greja med bollen) körde jag framförgående. Har fortfarande karameller i ändarna & igår försökte jag vara noga med att det inte är bulldozer style till karamellen utan jobb på vägen dit. Provade att stanna honom (precis som i spåret) när han for iväg med lite väl mycket muskler och det resulterade i fokuserad Khan.


Pausade Khan i bilen medan vi drack lite kaffe. Avslutade med att träna kvarmomenten: sitt & ligg. Donade runt lite med tipsen från Jonas & det är ju attans att det är lättare när man blir synad i sömmarna. Det blev iallafall rätt oftare än fel.   Jag måste helt enkelt lära mig att fejka relaxed-mode, vara lite mer bestämd på rösten direkt & få Khan i rätt balans för det han ska göra. Fick några far upp och börja skälla- men se nu är det nolltolerans på det.


Körde ny plats vända på långpromenaden och det var samma sak där... första gången reser han sig alltid och börjar skälla så där gör jag ju något annorlunda.   Andra vändan låg han kvar fint på halvlång avstånd (jag vill inte fastna i att jag måste stå nära nära utan försöker lämna lite längre varje gång). Däremot började han snooza i gräset.   Med risk för att han skulle resa sig "nejade" jag faktiskt honom och det här blev resultatet:


 


Hakan åkte ner i baken....    


Igår kom jag äntligen iväg till frisören & nu är frisyren rätt kort. På kvällen kom mamma hit med Diva och jag fixade till hamburgare som var hur smarriga som helst. Idag väntar ett kvällspass och innan dess en långrunda. Min plan är iallafall att åka ner till klubben efter jobb på söndag för lite träning. 

Ovido - Quiz & Flashcards