Schaferbus

Alla inlägg den 5 mars 2012

Av Sabina Grönqvist - 5 mars 2012 07:15

Vilket helt underbart vårväder det har varit i helgen. Synd bara att jag var tvungen att jobba.  , extra synd eftersom de spår mer snö i slutet av veckan.   


I lördags efter jobb var Khan fortfarande ute i skogen på galej så jag traskade iväg på egen runda med musik i öronen. Det är hur mysigt som helst tycker jag att liksom rensa bort jobb innan jag checkar in hemma. Det blev en rätt lugn lördags kväll eftersom kl ringde 05:15för uppstigning, hundservice och transport till jobb.   


Igår lyckades jag faktiskt flexa ut 45 minuter tider och utan paus lastade vi pälsarna i bilen och sussade ner till klubben. Khan fick börja och planen var platsliggning. Värmde med lite linförighet som såg bra ut. Första försöket blev inte alls bra, men andra låg han med störning: lekande hund, plastpåsar som blåste förbi.


Efter en liten stund kom Nina, Gosia och Cina också ner. Vi klurade lite på Khans plats. DEt har ju verkligen gått fram jämfört med att han innan konvalecensen inte låg what so ever- MEN det är lite för mycket funkar / funkar inte och för många försök enligt min smak.   Planen blev alltså att helt enkelt bara ge honom EN CHANS från början och inte vänta och se om han låg. Det är ju för drygt att behöva göra om och göra rätt 100 gånger först... Jag & Gosia grejade med det och la medvetet Khan med näsan mot Yalla som tränade framförgående. Han reste sig medan jag gick ut- men hade slängt sig ner innan jag hann sno runt (Gosia var tyst).   Sen kikade vi lite på läggande u gång och ställande u gång- där han faktiskt lägger/ställer sig riktigt snabbt. Provade med belöning bakom eller kastad bakåt och samma sak där; en chans & agera förebyggande istället för att vänta och se om han gör rätt. Vårt fria följ tyckte Gosia Khan gjorde riktigt riktigt fint och det var ju hur kul som helst!   I inkallningarna fick jag ett nytt tänk. Jag har ju inte vågat belöna farten mot mig utan har varit rädd för tjuvning, medan Gosia tyckte det var trams.   Sitta kvar ska han ju göra ändå tyckte Gosia & då kan han få belöning (boll kastad bakåt) för att ta i när han springar eftersom han tycker det är fräckt.   Vi varvade med hela inkallningen och belönade bakåt med kastad boll.   


Det hann bli rätt sent innan vi rullade hemåt och resten av kvällen blev rätt lugn. Fixade middag: Hawaiibiffar, hackebackspotatis, brunsås och mumsig sallad. Tittade på film "The Proposal" och tände ljus.


Ikväll väntar ett kvällspass på fortet och planen är att åka iväg och rasta någonstans innan. Imorgon jobbar jag den hatade turen 8:30-17:30, skönt med sovmorgonen men drygt att behöva vara kvar så länge på kvällen. Min tanke är iof att flexa redan vid kl 14:30. Jag har ju jobbat rätt mkt övertid och på torsdag ska jag jobba 06:45-18:30 eftersom jag ska på föreläsning efter jobb.        

Ovido - Quiz & Flashcards