Schaferbus

Alla inlägg den 2 mars 2012

Av Sabina Grönqvist - 2 mars 2012 09:00

Igår var min enda lediga dag den här veckan (har jag sagt att jag längtar till nästa schemaperiod). Det sa iallafall schisch och så var den dan slut. Steg upp rätt tidigt och var nere på klubben redan vid kl 8.   Petra skulle träna och jag tänkte passa på att rätta till mig lite mentalt i vår träning av kvarmoment.   


Jo, sen visade det sig förresten att Susanne varit vittne till vårt inte fullt så katastrofala pass 1 i onsdags där lekande Benzon, Ulla & Bizzie var störmoment som Khan fixade fint. Så egentligen var det ju inte en disaster träning utan endast disaster med våra kvarmoment.  


Igår började med långrastrunda, fick säga till 2 gånger vad jag tycker om att springa runt & skälla och det resulterade faktiskt i en tyst Kamikaze- men han ser ju inte klok ut när han springer iväg i 180 knyck för att kasta sig runt och titta på mig "ska jag göra något- så här kanske"  Körde ett pass fritt följ som jag blev riktigt nöjd med. Khan var rätt wild n´crazy MEN samlade ihop sig och koncentrerade sig bra: alla tassar på plats och munnen stängd. Körde en miljonsvängar och 1-2 steg med fokus på position & ögonkontakt med mig.  Mamma agerade störning och gick omkring visslandes. Avslutade förresten med tandvisning som gick bra med stödkommando. Gick vidare till hopp-sitt-hopp. Körde på högt hinder- brukar ha lägre när jag nöter raka uthopp. Uthoppen tycker jag har blivit mkt bättre. De är fortfarande gränsfall lite för snea för min smak, men han håller sig inom hindret iallafall. Tillbaka hoppen tar vi liksom på vägen när han fått sin karamell (belönar bakåt). Grejar lite med vilket avstånd jag ska stå på för bästa hoppteknik men blev nog inte så mycket klokare.   


Efter paus (där Khan fick greja med bollen) körde jag framförgående. Har fortfarande karameller i ändarna & igår försökte jag vara noga med att det inte är bulldozer style till karamellen utan jobb på vägen dit. Provade att stanna honom (precis som i spåret) när han for iväg med lite väl mycket muskler och det resulterade i fokuserad Khan.


Pausade Khan i bilen medan vi drack lite kaffe. Avslutade med att träna kvarmomenten: sitt & ligg. Donade runt lite med tipsen från Jonas & det är ju attans att det är lättare när man blir synad i sömmarna. Det blev iallafall rätt oftare än fel.   Jag måste helt enkelt lära mig att fejka relaxed-mode, vara lite mer bestämd på rösten direkt & få Khan i rätt balans för det han ska göra. Fick några far upp och börja skälla- men se nu är det nolltolerans på det.


Körde ny plats vända på långpromenaden och det var samma sak där... första gången reser han sig alltid och börjar skälla så där gör jag ju något annorlunda.   Andra vändan låg han kvar fint på halvlång avstånd (jag vill inte fastna i att jag måste stå nära nära utan försöker lämna lite längre varje gång). Däremot började han snooza i gräset.   Med risk för att han skulle resa sig "nejade" jag faktiskt honom och det här blev resultatet:


 


Hakan åkte ner i baken....    


Igår kom jag äntligen iväg till frisören & nu är frisyren rätt kort. På kvällen kom mamma hit med Diva och jag fixade till hamburgare som var hur smarriga som helst. Idag väntar ett kvällspass och innan dess en långrunda. Min plan är iallafall att åka ner till klubben efter jobb på söndag för lite träning. 

Ovido - Quiz & Flashcards