Schaferbus

Alla inlägg den 8 februari 2012

Av Sabina Grönqvist - 8 februari 2012 23:07

Det händer inte ofta alls men ibland krokar allas arbetspass & det blir lite kris på hundpassningsfronten. Nu är det ju tack & lov inte så svårt att få passning till Khan. Igår fick han alltså åka iväg till hundvakt för övernattning hos Anna och beageln Lilly. Enligt rapport hade det gått bra, hundarna hade varit hemma själv några timmar utan incidenter & hållt sig lugna inomhus.   Det var en rätt märklig känsla att komma hem igår till ett tyst hem & ännu konstigare att vakna upp utan Khans " god morgon-" ritual, han kan vänta på den länge om jag glömmer den men vill alltid göra den. 


Hämtade upp Khan kl 9 hos Anna, körde inom affären för att köpa lite lyxfrukost: bulle, mjölk till kaffet (men glömde kaffe) och pålägg- apelsinjuice hade jag hemma. Khan var rätt nöjd med att bara ligga och vila medan jag tog det lugnt hela förmiddagen. Egentligen skulle jag tvättat 7-10, men jag orkade bara inte med att ställa väckarklockan och sen stressa. Alltså måste jag tvätta på världens sämsta tid imorgon 13-16. Alla träningskläder är i tvätten så det är bara att bita ihop.


På kvällen hämtade jag upp mamma, Petra & Diva innan vi körde ner till klubben. Jag håller mig till planen att inte lägga Khan plats med de andra hundarna utan stod bredvid och tog tiden. Efter att ha kikat lite på Yaxxon & Ajaxx gruppens stjärnor   tog jag ut Khan för lite träning. Jag kände mig inte helt laddat att stå still 5 min X 2 igen så istället övade vi på andra trix: uthopp som verkligen börjar snygga till sig rejält tycker jag- men roligast är ju att Khan lyssnar oavsett om jag lägger ut extern belöning eller ej. Några gånger gick vi fram till hindret men gick därifrån igen. Gå mot hindret betyder inte alltid hopp. Körde även lite rappakalja vid hindret och det börjar ge resultat. Cina störde genom att stå och kommendera med rappakalja ord & peppande röst. Inga problem sa Khan- jag sitter.  Linförigheten är jag också riktigt nöjd med och bakvagnen börjar vara med rejält i matchen inkl snabba sättande i halterna. Ställande u gång & läggande u gång blev oxå riktigt fina. Störningstränade rejält: sprang ifrån med indiansteg, traskade runt Khan, gick och ställde mig bakom Cina, gjorde lekinviter och är riktigt nöjd med att Khan funderade OCH valde rätt nästan alla gånger.   Körde inkallning med kommendering som oxå blev fin- förutom ingången där han bromsar på mig...  (tjafsar inte om dem i nuläget utan fokuserar på andra delar) avslutade med sitt kvar fast där Cina kommenderade och visst kom han galopperande efter hennes "kommendera"   Gjorde om och gjorde rätt.  Khan är ju väldigt snabb i allt han gör: "kolla jag kan, jag har redan gjort det, visst var det bra!? Alltså: störningsträna och ändra om. Dessutom tycker jag det är roligare att träna så. Avslutade med en spontan platsliggning med kampande Diva som störning. Det var ju egentligen inte planerat men Petra hade bilnycklarna & hon var upptagen. Khan reste sig precis i början, första gången ställde han sig och andra tog han 1 steg fram men sen låg han faktiskt och rullade t om över med rumpan.   


Sen måste jag ju bara hylla Vipdog. Mailade om en nyinköpt boll som gick sönder efter få lydnadspass. Fick snabbt svar och inget knussel. Jag tar med bollen när jag kör dit, vill testa huurta västen innan jag köper den....   

Ovido - Quiz & Flashcards