Schaferbus

Alla inlägg den 4 februari 2012

Av Sabina Grönqvist - 4 februari 2012 17:25

Vilket underbart väder det har varit de senaste dagarna. Okej ganska liite väl kallt men solsken & torrt räcker långt tycker jag.


Igår passade jag dessutom på att träna en hel del på våra promenader. La plats 2 ggr på morgonrunda och stod kvar så länge jag orkade med tanke på kylan. Funkade jättefint & det blir tydligare & tydligare att Khan börjar slappna av istället för att förvänta sig aktivitet.  På långrundan körde jag korta korta pass på varje gräsmatta vi passerade. Hann med: framförgående - la bollen på marken första vändan, lurades 2:a & tog bort den på 3:e-, kryp, vänstersvängar/position, plats & inkallning varvat med sitt kvar. Vi var ute så länge att jag missade mitt pass på gymmet. Härligt att vara ute & tappa bort tiden ibland tycker jag.

Slängde på mig träningskläderna när vi kom hem och powerwalkade till gymmet, orkade bara inte med att springa i den här kylan. Insåg när jag kom hem att det var lika bra att gå iväg på runda direkt annars hade jag behövt gå ut med halvtorkat hår och det kändes sådär lyckat. Det blev en rask promenad på 45 minuter för att hålla värmen uppe. Väl hemma fick Khan ligga plats medan jag duschade & lagade mat (kycklingsallad) och sen landade jag i soffan framför "It's complicated" med ett glas vin. Rätt rolig film det där tycker iallafall jag. 


Idag hämtade mamma & Petra upp mig strax innan kl 7, de skulle jobba & eftersom det inte går några bussar och jag ville ha bilen var det bara att hänga på. Kände att det blev lite väl mycket farande om jag skulle ta bussen ut för att hämta bilen. Gick en morgonrunda i Lomma med Khan med fokus på att ge fan i att jaga kaniner- JAG VANN! *mohahaha*    


Diva fick följa med hit för passning & jag har tydligen redan förträngt hur piggelina 7 månaders valpar är. Det kostade mig mitt nystädade golv & ett smärre sammanbrott.  Khan var definitivt inte sen att hänga på & för det blev han förpassad till biabädden medan jag torkade upp vatten blandat med jord i hela köket och hallen. Efter lite djupandning packade jag in pälsarna invirade i sina täcken i bilen och körde till klubben. 


Diva fick följa med in i stugan och det var ju väldigt poppis. Körde ingen egentlig träning med henne utan gick på långrunda, några steg följa John och ge fan i att käka kaninlortarna....  


Khan fick 2 pass. Första vändan körde vi platsliggning tillsammans med Cobra & Benzon. Jag la en bra bit ifrån och Cina höll i linan. 2 påminnelser mot slutet men annars låg Khan fint och avslappnat, en bra stund med hakan i marken. Körde budföring till Magnus direkt efter. Testade att låta Magnus ta in Khan fot, men det fick samma effekt som tidigare: hej/ hejdå / vill inte springa tillbaka.   Gick närmre skickade om & lätt Khan vinna brandslangen hos Magnus. Körde sedan ingångar hos Magnus där jag stod nära och det blev väldigt bra. Ska nog köra det för sig litegrann så det inte blir så mycket spring. 


Magnus avslutade med att busa lite med Khan som faktiskt börjar bli bättre på att komma in med leksakerna. Kul kul tycker jag. Passade på att få lite springbilder på Khan, det är ju liksom lite svårt att få till när jag är själv. 


             

Pass 2 blev: apportering som funkade fin fint, uthopp: hopp-sitt-varsågod till karamell som jag lagt långt ut och framförgående som också blev hur bra som helst.


Nu är det snart dags att väcka hundarna som svimmade när vi kom hem. Ska snart köra och hämta hem jobbarna & sen blir det middagsfix. Imorgon blir det nog lite hundträning igen om vädret håller i sig.  

     

Ovido - Quiz & Flashcards