Schaferbus

Alla inlägg den 2 februari 2012

Av Sabina Grönqvist - 2 februari 2012 19:18

I tisdags var jag ledig. jag tycker det är lite lyxigt att kunna vara ledig en dag när ALLA andra jobbar. Det tråkiga är ju att ingen kan träna hund då, men tack & lov är det ju fler som har skiftarbete i gruppen.


Hursomhelst tog jag itu med lite städning först. Kök och badrum f fa vill jag ha rent & fräscht så de städar jag rätt ofta. Gick en härlig morgonrunda på över 1 timme (trots att jag planerat att gå lilla rundan). Lekte lite med pinnar och lätt Khan dona runt som han ville i parken. Framåt lunch insåg jag vilket sjukt fint väder det var. Krispig luft, solsken och - okej då- kyla, vilket är hundra resor trevligare än lera.


Packade snabbt in Khan & kameran i bilen och åkte iväg till havet. Jag ä-l-s-k-a-r att gå vid havet & hade gärna bott nära, nära året runt. Det blev en långrunda på nästan 3 timmar. Enda gången jag ropade på Khan var när vi fick möte med en Rhodesian ridgeback som lämnade husse för att springa rakt mot oss a lá BC style. Jag gillar verkligen inte BC stylen, men la ner Khan och sa till hunden att gå iväg. Husse kom faktiskt efter & fick satt koppel på sin löptik. Khan måste ju officiellt vara korkad eftersom han fattade nada av höglöpande tik.   


       



Kolla öronen när han upptäckt löptiken, jag har alltså inte sagt något än   

       

Den här ville han däremot att jag skulle leka med...


Efter långrundan i det friska vädret tog jag en tur till gymmet. Kände mig rätt nöjd när jag kom hem via Lomma för att hämta mamma på jobb. Städningen som jag tänkt ta på kvällen blev det inget av...


-

Igår var jag verkligen inte på humör för hundträning. Kände mig trött, less och allmänt sur. Bestämde mig ändå för att åka ner, MEN inte träna plats med Khan. Höll mig till planen *klapp på axeln*, men kände mig lite inspirerad när jag stod nere på planen. Khan fick komma ut och efter att ha gått ner fint och städat fick han ligga och ta det lugnt medan Jonas grejade med Khan & Diva. När de var färdiga tänkte jag passa på att be Jonas om hjälp med pipet i fria följet/linförigheten som kommer f fa på appellplanen. Såklart var Khan helt tyst trots att jag provocerade allt jag kunde med svängar och halter vilket brukar få igång pipet eftersom Khan laddar. Istället tyckte Jonas att det var dags att börja med finliret och det var ju rätt roligt kan jag tycka!   Började greja med positionen i vänstersvängarna = få med rumpan och när jag väl fick in snitsen med att svänga med hälen i marken, visa rätt med karamell/IN och klicka/belöna tanken att följa med så gick det super! Det går lättare om man tar av kopplet när man ska svänga kom jag på.  

  

Avslutade med att Khan fick ligga medan Bizzie tränade kamp/skall precis bredvid. Han låg lugnt, avslappnat och utan en tanke på att gå upp.   Jag känner det, vi är på gång nu....


Idag efter jobb traskade jag iväg på långrunda direkt. Tog några varv i Pildammsparken och fick lite träningsinspiration i höjd med en gräsmatta. La Khan plats utan koppel (eftersom jag inte hade lina), behövde ge en påminnelse men annars låg han avslappnat & hur fint som helst tills jag hann börja fundera på hur jävulusiskt kallt det var!   Testade av framförgåendet som för andra gången i rad var katastrof och icke-existerande. Bara att backa bandet och visa rätt! Satte Khan ner, gick iväg en bra bit la en godisbit på marken och gick tillbaka. Körde några vändor & sen plockade jag bort godiset - blev hur bra som helst. Nästa träning börjar jag med att backa- FÖRST!  Körde andra passet; rumpan IN i vänstersvängarna och vilken skillnad redan.   


Är ledig hela hegen nu och det firar jag med tända ljus, ett glas vin & snart är det dags för en bra film: allt för min syster på kanal 9. Den bygger på en verkligen historia och jag gillar verkligen sånt. Såklart fattar jag att allt är anpassat för Hollywood och allt sånt, men jag gillar liksom att det finns en story bakom (precis som med Marley & me) 

Ovido - Quiz & Flashcards