Schaferbus

Alla inlägg under maj 2012

Av Sabina Grönqvist - 8 maj 2012 08:15

Efter lördags megagoa träning vilade vi oss från träningen i söndags. Nu SKA JAG INTE träna sönder vare sig motivation eller moment något mer!   Jag är ju envis som synden & kan ju hålla på hur länge som helst... "Tyvärr" tröttnar ju Khan aldrig utan hänger på i mitt traglande. No more Mr wise Guy... Khan behöver fundera när jag försöker lära honom något nytt alltså blir det strukturerade träningspass med vila emellan. 


Platsliggning t ex går framåt med stormsteg tycker jag. Det känns som att jag lyckats få tillbaka moment på ruta 1 & kan faktiskt börja visa hur jag VILL ha det. Jag har varit supernoga den senaste tiden med träningspassen. Haft en plan (kör på samma rutiner som innan), hållit mig till den och sen fick han ju oplanerad vila = succé, eller som Nina sa GRYMMEGRYMME! Precis vad mitt mattehjärta behövde! Körde förresten en platsliggning i Pildammsparken på rundan igår. Första varvet var inte alls bra & där måste jag fundera lite vad det är som gör att han inte var med: kass uppvärmning kanske. Andra varvet blev superbra. Jag lämnar fortfarande inte lång, men kunde stå en bra stund trots människor bakifrån, fåglar som rivstartade några meter framför Khan & det kändes väldigt stabilt.   


Så till rubriken. När jag bröt vilan & tog ut Khan i dagsljuset insåg jag att han såg ut som en gammal raggsocka. Pälsen stack ut åt alla håll och kanter, han såg dammig ut och lite rultig. Alltså påbörjades projekt: skärpning! Mitt egna yttre kommenterar jag inte närmre än att konstatera att Beach 2012 är kört.   Numera går vi upp 8 våningar (tar hissen ner pga belastningen). Det rultiga försvann iof efter en rejält vända med Furminatorn. 

  

 

Fysträningen startade oxå med intervaller i parken på morgonrundan i lördags. Ibland är det tur att man har en hund som gör allt för en liten pinne. Lägger ut en pinne, går en bit kallar in, sätter Khan, går iväg igen och så håller jag på tills jag kommer på bra avstånd. Sen skickar jag honom tillbaka till pinnen. När han hittar den gasar han järnet mot mig och gör i det närmsta en perfekt ingång.    Körde det några gånger innan vi traskade runt parken för nedvarvning. Efter stretchingen satte jag mig på en bänk för att sola lite medan Khan som var lös la sig i skuggan en bit bort och somnade.   Vi blev kvar där en bra stund kan jag säga... 


Gick en långrunda i Pildammarna i söndags där jag var tvungen att sätta mig på en bänk och samla kraft för att orka gå hemåt. Har fått benhinneinflammation på båda sidorna, något jag får några gånger / år efter att ha varit gyminstruktören som inte vilade när jag borde (känns igen kanske...) Jaja, det går ju över med lite värme och vila. När jag kom hem klippte jag Khans onödigt långa klor och passade på att hutta in honom i duschen. Köpte en provflaska med nåt schampo som skulle hjälpta till med fällningen av kalufsen men det ver inget bra alls. 







  

Av Sabina Grönqvist - 5 maj 2012 21:45

eller bara slutet på träningsvilan.  Att vila en hund tär helt klart mer på mitt tålamod än på hundens.   


Igår pratade jag med Anita angående Khans blodprov. Det finns inga spår av fästingburet & det känns bara hur skönt som helst. Han har haft någon typ av infektion som immunförsvaret själv tagit hand om & eftersom Khan verkar må mycket bättre kom vi överens om att inte gå vidare och försöka leta orsak. Det fanns ingen uppenbar infektionskälla i måndags & det är troligtvis så att han haft någon virusinfektion eller så. Hur skönt som helst! 


När jag kom hem tog jag itu med att snygga till lägenheten. Städa, Khan har by the way en date med furminatorn under helgen, sprang iväg & shoppade lite vin på systemet, en blomma till balkongen och blockljus. Egentligen borde jag ha vikt och hängt in tvätten som jag tvättade i torsdags men det gjorde jag alltså inte. Efter att diska tycker jag det är en astråkig syssla och väntar så länge som möjligt med den, alltså måste jag fixa det idag.   


 

Mys betyder massor med ljus     


Jag "smygtränade" förresten Khan lite försiktigt i torsdags innan vi fick grönt ljus på proverna eftersom han verkade så pigg. Körde några vändor framförgående som var jättefina: rak utgång, fint tempo och rakt avslut. La honom några gånger och traskade iväg en liten bit & det kändes oxå lugnt och fint trots lång vila. Resten av tiden solade jag i parken medan jag försökte övertala Khan att vila i skuggan. Tydligen funkade det bättre att öva passivitet hos mig i solen.   Det här med att vara pigg & ta i fick jag förresten äta upp när jag köpte ny leksak på Coop när jag var och handlade på kvällen. En mjukisfotboll för 20 kr är tydligen bra som kampleksak- kabang sa det så hade Khan dragit till och jag var nästan på väg ut ur soffan och ner på golvet.     Bollen överlevde förresten inte ens kvällen, jag missade att det var en pipis leksak så efter en stund var det bara att plocka upp slamsorna från golvet och bära vidare dem till soptunnan.   


Idag blev det premiär nere på klubben efter vilan. Min plan var att köra lite ösiga moment. Lönt att försöka tragla stadga med speedy gonzalez liksom... Smög igång med lite linförighet som blev grymt bra. Tyst, fokuserat och med fin fin position. Framförgående blev också jättebra. Där får jag helt enkelt varva med belöning/ ingen belöning och långa sträckor. Hoppet är fortfarande lite snett men har blivit mkt bättre, idag satte han sig dessutom fort på andra sidan hindret utan hjälp och tjuvade inte en enda gång. Apportering fick han först göra i koppel för att förhindra ev tjuvningsförsök och efter 1 påminnelse om vad jag tycker om "jag kan själv" temat blev det riktigt bra och kopplet åkte av. La en plats som avslutning: halvlång på halvbra avstånden men hur lugnt och stilla som helst trots 2 hundar som passerade på kort avstånd varav en var rätt uppe i varv  & Ajaxx som övade apport en bit bort något Khan hade stenkoll på  .  Innan vi körde hemåt fick Khan springa några budisar till Petra: i snöre men utan tjo & tjim. Han fick sitta tills han slappnade av innan han fick springa igen (raketbränsle i lallan behöver han liksom inte utan snarare sitta & filosofera en stund) & den planen blev jag himla nöjd med.    


Lite vila verkar ha gjort susen får både min och Kamikazens motivation. Det var liksom lite mer Lassie över dagens träning än störtande Kamikaze pilot. Nu är det en extra växel på f fa platsliggningen men även på stabiliteten i övriga moment. Jag ska vara noga med att ha en plan för vad vi ska träna och hur + att se till att herr Speedy Gonzalez hamnar i rätt stämning innan vi startar.   

Ovido - Quiz & Flashcards