Schaferbus

Alla inlägg under oktober 2011

Av Sabina Grönqvist - 14 oktober 2011 04:45

Igår hade jag en väldans ambitiös planering   

  • Skicka tillbaka paket till jotex (söndriga varor och gardiner som inte passade) Check!
  • Dammsuga & moppa golv. Check!
  • Städa kök + badrum. Check!
  • Vattna blommor. Check!
  • Träna framförgående & ingångar med Khan.
  • Gå långrunda med Khan. Check!
  • Handla.
  • Plocka undan. 
Resten blev det inte så mycket med. När jag hämtade Khan var jag så trött att det snurrade i huvudet. Satte hur som helst igång med städningen när jag kom hem & sprang ner till Posten på Ica Malmborgs för att skicka paketet. När jag kom hem lagade jag middag & sen gick luften ur mig totalt.   Bara att inse att det är dags att trycka på paus. Tränade Khan lite framför tv:n ( reklampauser kan vara bra) Övade på kryp, buga, är du trött? där Khan slänger sig på sidan och snabba sitt/ligg/stå skiften. Blev hur bra som helst!    Sen hände det inte så mycket mer, satt kvar i soffan och tittade på "Drömmen om ett barn". 
Traskade i alla fall iväg på en hyfsat powerwalk runda på 1 timme efter programmet. Krispigt luft & lydig hund- ett härligt avslut på dagen.   
-
Idag är planen att flexa ut tidigt, det är ju liksom fredag och allt.   Innan jag hämtar Khan ska jag försöka hinna med att springa ner på Möllan & shoppa upp mig på lite grönsaker, frukt & blommor till köksbordet. Plan B är en tur in på Netto.   Ska åka ut och långrasta Khan någonstans hade jag tänkt. Pildammarna en fredag eftermiddag är ju rätt likt en sardinburk- så det för bli Bokskogen eller något liknande tror jag.   Min kamera ska också dammas av i helgen hade jag tänkt & jag ska skicka in lite bilder för framkallning. Köpte ramar för ett tag sedan till en fotovägg. Coop Forum hade silvriga ramar i vintage design för 10 kr / st.   
Av Sabina Grönqvist - 13 oktober 2011 05:30

Igår var jag verkligen inte särskilt pigg alls när väckarklockan ringde 4:30. Det tar på krafterna att vara igång hela dagarna och inte sätta sig i soffan förrän vid 22:30.  


-

Vid lunch tid körde jag iväg till Lund för att vara på föreläsning/möte om cancersmärta. Jag skrev ju min kandidatuppsats om just smärta & tycker det är jätteroligt att få jobba med det (+ HLR) på min avdelningen.  


-

Efter mötet hämtade jag mamma på jobb och hann inte mer än att gå en kortare rastrunda med Khan, byta om & plocka ihop träningsgrejor. Nere på klubben passade jag på att träna 2 pass med Khan innan mötet. Pass 1: Hörsamhet, fritt följ (fick tyvärr en hel del studs här eftersom han var väldans piggelin   ), snabba sitt/ligg ( de riktigt långsamma ger ingen belöning längre). Försökt störas lite med bollen, godis & att vara störrig själv. Det märktes tyckte jag på Khans koncentration att planen liknade en sardinask, MEN han skötte sig hur bra som helst.   Pass 2: fritt följ med folk som störning. Gick riktigt nära nära, vände, grejade och donade. Egentligen var det bara Jonas som Khan hade lite svårt med annars skötte han det rätt bra tycker jag. Växlade med att lägga honom ner och fritt följ.   Enda gången han egentligen for upp var när en ytterst pigg boxervalp kom i raketfart över planen med Ingers Hjalle i släptåg. Matten till boxer tog en bra stund på sig för att komma och hämta sin hund. Pass 3: (efter medlemsmöte & lång paus i bilen) fortsatte jag med inlärning av framförgåendet. Jag har ju grejat med det i omgångar, men med rätt långa uppehåll emellan så egentligen vet inte Khan vad "före" betyder. Har haft lite svårt att hitta rätt dragning ut för honom. Antingen rejält svajig gång med kontroller mot mig alternativt tjurrusning ut mot boll/leksak. Tycker jag fick till det rätt bra igår med en boll i varje ände + 1 i Khans mun. Varvade med att plocka bort någon av bollarna i omgångar. Fick till rätt många raka, lugna skick. 


Hemma igen gick jag kvällsrundan med Khan innan jag tog itu med disken och vattnade blommorna. Strax innan 23 landade jag i soffan för att varva ner lite med "Criminal Minds".  


-

Idag är det dags för möte/utbildning igen. Mellan kl 13-16 ska vi få lära oss det nya datasystemet för vårdplanering. Jag längtar redan... Planen är iallafall att gå en rejäl långrunda med Khan och träna lite: platsliggning, framförgående och ingångar. Ska försöka hinna med att städa lägenheten också så jag kan hålla fredag på riktigt sen.   

Av Sabina Grönqvist - 9 oktober 2011 17:57

Sådär... då försöker jag blogga igen- bloggplatsen har varit trögare än trögast på sistone.  


-

 

I fredags fick världens finaste bumbibjörn somna in. Det går fortfarande inte riktigt att ta in att Carlzon inte finns mer. Samtidigt är jag (vi) så tacksamma för alla underbara människor som stötttar & ställer upp i alla väder.    Efter att Carlzon fått somna in åkte vi hem till Nina & Jonas mysiga hus i Bara, drack kaffe & pratade. 


Väl hemma igen var det bara att traska ut på runda med Khan som varit ganska eftersatt i veckan.

   


-

Igår körde jag mamma till jobb (det går inga bussar till Lomma på helgerna). Passade på att gå en långrunda vid havet när vi ändå var i närheten. Khan hade liite sparad energi att blåsa ur sig. Jag blev helt yr när han sprang omkring & blev riktigt förvånad när det visade sig att han trots allt var enormt hörsam.  Me-Khano Chan Chan Efter att ha dammsugit, städat badrum + kök, plockat undan och diskat åkte vi ut till skogen. Khan fick öva på platsliggning (igen   ) & sen gick vi en långrunda. Passade på att intervalla lite i sanden alt var det ju egentligen budföring från steg 1- bra gick det iallafall. 


-

Idag var det ju extremt fint vädet: krispigt och solsken. Efter lite Dr Phil och 2 koppar kaffe traskade vi ut på långrunda som blev en träningsrunda. Khan fick öva på att komma tillbaka med bollen, fritt följ med kanon attityd & position  hörsamhet ( vi fick sällskap av 2 rottweiler herrar på varsin sida som inte direkt ville säga hej   ).  Just det lite läggande + ställande under gång blev det också. Han är rätt snabb den där helium-ballongen, nu ska jag bara få till cement tänk också. Sen fick Khan bära sin boll hem stolt som en tupp. Passade på att busa lite på vägen hem, backade snabbt bakåt och kampade när Khan följde efter alt kommendera sitt/ ligg- för att Khan ska lära sig att göra något MED bollen (apporten) i munnen. 


-

Efter en tur ut på prärien landade vi nere på klubben där stora delar av onsdagstårtgruppen fanns: Nina, Cina, Vicky, Cobra & co, Gosia. Efter att ha kikat på när de andra tränade plockade jag ut Khan. Började med fritt följ som jag är riktigt riktigt nöjd med   - ska finslipa svängarna & framförallt ingångarna som är lite hafsiga tycker jag. Pausen gick hyfsat ok tycker jag, Khan for upp 1 ggn när Ajaxx fick sin boll på nära håll, men gillade läget rätt snabbt när han åkte tillbaka. 


 

-

Pass nr 2 körde jag tillsammans med Gosia. Nu jäklar ska jag få till det här med ligg KVAR och sitt KVAR. Det känns liksom inte lönt att gå vidare med moment om inte detta funkar. Planen var att lina Khan (så att han inte kan fly) och sen helt enkelt få tag på honom & lägga om på samma ställe. Nu reste han sig ju INTE, utan låg som en bumling.  Vi stod och pratade, jag sprang omkring, gjorde indianhopp och försökte verkligen vara störrig och tvinga upp honom- men se det gick inte.   Tills... jag plockade fram hans kampskinn och kastade omkring med det. 3:e gången for hann iväg och jag efter. Nu var det ju bara det att linan inte höll.    Jag riktigt såg när linan sträcktes, HA där kommer rycket & då tar jag honom. Sekunden efter fortsatte Khan framåt, plockade upp skinnet och seglade iväg.  Jag blev helt ärligt rätt full i skratt och skrotade den planen. Istället fick Gosia fatt i Khan och grejade med bollen. Efter 2 sekunder (MAX) låg han plats med bollen mellan tassarna, växlade mellan sitt-ligg-stå (bollen kvar mellan tassarna) la sig på avstånd medan vi traskade vidare- ja ni fattar var allmänt ett A-barn.     Det var rätt skoj faktiskt att stå vid sidan av & kunna titta, det är liksom svårt att se helheten när jag själv tränar. Jag SKA, SKA, SKA börja filma mer...   


-

Pass nr 3, med mig, uppe vid klubbstugan skötte han sig också som en allmän prins. Pass nr 4 grejade med samtidigt som jag hängde upp gardinerna hemma i vardagsrummet.   


-

Planen ikväll är att åka och handla, hämta mamma på jobb och sen laga middag. 

Av Sabina Grönqvist - 6 oktober 2011 04:45

Det här med att komma på fångande rubriker är inte riktigt min grej. Hade jag fått bestämma hade alla blogginlägg haft rubriken: XXXX eller ...., men jag gissar att det hade varit lite tradigt i längden. Alltså skriver jag först mina inlägg innan jag börjar våndas över rubriken. Det är mycket med det värdsliga ibland. 


-


Nog om det. Denna veckan har det varit rätt mycket jobb. Jag har gett mig den på att saker som inte fungerar SKA fungera, om jag så blir obekväm på kuppen. Jag gillar egentligen inte det här med att vara obekväm och gapig, MEN ibland är nog bara nog. Fast jag tycker det är rätt jobbigt ändå... 


-


Träningsmotivationen har hursomhelst återvänt, bara sådär. Både i måndags och tisdags fick Khan träna alldeles för länge & jag hann inte med en rejäl långrunda innan jobb. Jag brukar ju normal gå en runda på 1,5-2 tim inkl lite vardagsaktivering men i måndags tränade vi istället 1 tim & hann bara med en språngmarsch till Hasselgatan. Började med ett rejält pass kamplek med REGLER. Nu är det nolltolerans som gäller. Ingen mer egenlek utan nu kontrollerar jag all lek. Testade att vända ryggen till varenda gång Khan började leka järnet själv & se det var inte lika kul när han inte hade en hel appellplan som lekyta. Målet är att han ska komma tillbaka direkt med leksaken när jag släpper. Jag har en bra plan (tror jag): INGA mer chanser att göra fel= på appell planen kampar vi hos mig & så övar vi på att komma till mig snabb hemma i hallen alt vardagsrummet där han inte har flykt möjligheter. 


-


Testade att lägga ett spår på en gröning i närheten (Khan fick vara uppbunden och platsad under tiden. Blev lite förvånad när det fungerar att korrigera på avstånd & lägga honom ner igen med 1 kommando). Körde lite stegförflyttningar i fritt följ med fokus in med bakvagnen+ position- blev himla nöjd! Avslutade med framförgående. Testade om Khan egentligen förstår "före" & det gör han verkligen inte!   Lämnade gräsmattan och gick ut på asfalten, kommenderade "före" och Khan gick ut något tveksamt (men helt ok) för att sedan gå som en serpentin framför mig. Alltså övade vi på framförgående från början på asfalt. La ut 1 liten bit frolic som belöning på första skicket för att sedan köra utan. Fick till 2 riktigt, riktigt snygga & raka skick.   


-

Igår gick jag och mamma långrunda i Kungsparken tillsammans, men egentligen blev det nog mer träningen än promenad. Khan fick öva på att sitta stilla trots att jag kasta bollen/ lurades med kamp och kastade bollen till mamma. Ryck i kroppen eller flytt av en tass = fel & göra om. Körde samma sak med ligg och det blev himla bra. Rundan som så var ju mer en uppvisning i glad & svansviftande hund än snyggt koppelgående, men det är helt ok tycker jag! Avslutande med lite fjärrdirigering i trappan ( lättare för mig att hålla koll på om han flyttar sig tycker jag). Fjärrskiftning är Khan hur duktig på som helst. Brukar ju öva detta på stenar eller i trappor så han flyttar inte tassarna en millimeter. Körde lite kamplek efter att jag kom hem från jobb & Khan skötte alla spelregler galant. Vänta på frisignal, släppa direkt på loss (igår var det väldig tidsfördröjning på detta), la tyngden snyggt bakåt och satsade järnet.   Min plan är att Khan ska få kampa mycket med regler plus lära sig växla mellan on-off. Istället för att jag ska hålla på att försöka få honom i rätt balans halva träningen. Körde detta mycket med en hund jag tränade för några år sedan och det blev kanon bra efter bara någon vecka. Dessutom tycker jag det är himla roligt också... Rätt viktigt tycker jag!


-

Det blev ingen onsdagsträning för oss igår. Slutade jobb 17:30 & var bara totalt färdig. Fick dessutom reda på att jag förväntas delta vid regionsdagen vilket innebär en arbetsdag idag från 06:45 till 20:00 någonting. Det var med andra ord bara till att läsa in sig lite på ämnet efter jobb... Det är ju rätt intressant att lyssna på senaste nytt, men jag hade ju önskat lite mer framförhållning än 12 timmar-typ. Tack gode gud att jag har världens snällaste mamma som ställer upp & passar Khan.   

Av Sabina Grönqvist - 3 oktober 2011 08:29

Vilket mög väder... Dimman som smög sig in över malmö när jag gick på runda vid 22:30 igår är ju om möjligt värre idag. Steg upp vid kl 06 & då gick det inte att se Hyllie vattentorn t ex- det går fortfarande inte för övrigt.   Tanken var att jag och en kompis skulle gå i Pildammarna innan jag gick till jobb- men av någon anledning bangar icke-hundägare när det spöregnar, är rått & dimmigt.   Jaja- det är inte helt fel att ta det lite lugnt i soffan heller. Jag ska i alla fall fixa lite "jag gör det en annan gång"  ärende: avboka tandläkartid, boka tvätt, handla hundmat (har bara 1 portion kvar) hämta ut paket från Jotex. Ja, sen ska jag gå den där rundan i Pildammarna.  


-

Imorgon är planen att röja lite i lägenheten, mumma över golven + kök+ badrum innan det är dags att jobba. Handla hade jag också behövt... Det är mycket med det värdsliga.   


-

Igår var vi ute en heldag i Vomb. Jag traskade Benzons spår i "ny" ruta och lyckades hamna i djungeln  Jaja, kortade ner spåret till ca 700 steg istället för 900 som planerat, la pinnar lite tätare & försökte att inte gå vilse. Benzon verkade i alla fall tycka det var kul med lite klurigt spår & tuffade på som tåget.   


Khans spår är jag riktigt, riktigt nöjd med. Starten var inte helt 100 % lite för mycket svusch i steget liksom MEN betydligt mer samlat än förra veckan. Jag hjälpte till och bromsade rejält direkt & visste var boxer-Nina hade gjort första + andra vinkeln. Khan tog vinkeln lite skakigt- vad är detta, det brukar ju gå rakt...   Redan andra vinkeln tog han hur fint som helst och sen spårade han i kärnan nästintill hela vägen. På några ställen gick han för långt i vinkeln ( inte mer än 1/2 koppellängd) analyserade fint, vände och gick rätt. Alla pinnar in + 2 extra som vi hittade i spåret.    




Även uppletandet är jag också himla nöjd med. Han plockade alla 4 föremål på 1 promenad ToR, sussade ut i fin fart & sussade in lika fort. Med 1 av föremålen tog han en lite för stor lov, men kom snabbt tillbaka efter lite pepp. Föremålen lämnar han ofta framför mig på marken, men jag grejar inte så mycket med det nu. Jag vill att han ska komma in snabbt (& rakt) med dem först och sen tror jag att resten löser sig med lite kamp hos mig.    Ett av föremålen var dessutom en skallra som lätt och hade delar som rörde sig. Hur fräckt som helst tyckte Khan   


Nu börjar träningsmotivationen sakna men säkert smyga sig tillbaka känner jag. Har plockat fram lite korv ur frysen till på onsdag & så ska jag författa en plan över vad vi ska träna denna veckan. Sehr seriöscht! 







Ovido - Quiz & Flashcards