Schaferbus

Alla inlägg under december 2011

Av Sabina Grönqvist - 13 december 2011 11:01

Det blir inget grönt ljus för Khan lagom till julsemestern. I helgen f fa har Khan varit mer än slö - men har inte haft feber -& igår när mamma lämnade av honom luktade jag "infektion" så fort jag satte mig i bilen.    Imorse när Khan totalratade maten var det bara att sätta sig i bilen & köra till veterinären. Feber, sårinfektion & ny antibiotikakur. Idag sprutade både metacam & antibiotika innan vi gick & imorgon blir det ett tel samtal på morgonen. Om Khan inte är bättre till imorgon är det bara att åka tillbaka för odling och resistensbestämning ( man testar helt enkelt vilken antibiotika som tar död på bakterien). Passade även på att väga Khan eftersom jag tycker han gått ner sig ganska mycket trots ökad matranson och mellanmål. Minus nästan 3 kg stannade vågen på    


-

Lämnade av Khan på Hasselgatan innan jag sprang inom apoteket på Mobilia för att hämta ut antibiotikan. Var sådär lagom kul att komma ut till spöregn & inse att jag glömt nycklarna på Hasselgatan.   Jaja, Petra fick köra en extra vända medan jag letade upp ett tak att stå under så länge.  


-

Morgonen blev iallafall lite mysigare. Ställde klockan så jag kom upp och såg SVT 2:s luciatåg, låg under en filt i soffan med kaffet & en lussebulle. Ska ta ett varv med Electrolux & vattenkannan innan jag traskar iväg till jobb. 1,5 vecka kvar till semester....   

Av Sabina Grönqvist - 12 december 2011 09:43

Ja, nu är det bara 11 dagar tills semestern (herregud så välbehövlig  - jag hade inte orkat till sommaren det är ett som är säkert ) och 9 arbetsdagar kvar. Förhoppningsvis är vårt önskeschema på väg att bli klart. Det hade ju liksom varit kul att veta hur man ska jobba efter semestern.   


-

På hundsjukfronten är det fortfarande intet nytt. Khan fortsätter sova & är förvånandsvärt nim att vila- han går fint i kopplet på promenaderna & vill helst av allt ligga bredvid i soffan & bli kliad bakom örat.   Nu håller jag tummarna hårt för att han får grönt kort av Anita nästa måndag så vi kan smyga igång lite mer normalt. Jag nöjer mig helt klar med normala promenader under vintersemestern & lite lugnt träning. Det börjar klia enormt i träningstarmen nu tycker jag... MEN huvudsaken är ju att Khan blir frisk & då vilar jag hellre lite längre än för kort.


-

I lördags tog jag itu med tvätthögen... tvättade alla handdukar, sofflackan och sängkläder. Medan tvätten snurrade passade jag på att traska morgonrundan. När tvätten var färdig vid 10-tiden tog jag itu med renlighetsnivån i lägenheten som verkligen blivit eftersatt mellan sjuk hund- vardagsliv och sjukt arbetsschema. Det tog nästan hela lördagen, med paus för hundrunda & en gosstund mitt på dan.   Skurrade alla golven för hand (Viledas mopp är verkligen en diss- skrapar mest på ytan liksom), torkade listor, torkade av väggar, skurrade badrum+ kök inkl köksskåp & putsade fönster på insidan. Det enda som inte blev ordentligt städad var ugnen, eftersom rengöringsmedlet tog slut.  


Lite skumt det där... efter operationen har det hänt flera gånger att Khan har kommit och velat bli kliad. I lördags när jag pratade med mamma i telefon, la han sig på min arm & somnade direkt när jag började klia lite- vi pratar ryck i tassarna somnade. Igår hände samma sak när jag satt i soffan & drack morgonkaffe.  På promenaderna är det samma sak, han kommer in, blir kliad lite & kan sen snussa vidare.


-

Igår var tanken att jag skulle ha en sån där lugn hemmadag, lite återhämtning efter arbetsschemat from hell. Fick ett telefonssamtal om att jobba extra igårkväll men tackade faktiskt nej. Det hade varit guld värt med alla extra pengar med tanke på Khan & vinterdäck- men jag kände bara att jag var tvungen att ha iallafall 2 sammanhängande dagar ledigt denna månaden.   Istället traskade jag iväg till gymmet & tränade nya BodyPump-releasen, gillade verkligen passets upplägg + musiken & la kanske på lite för mycket vikter.  Det straffar sig idag, när jag har visa problem att manövrera extremiteterna hit och dit. Jag var extra tacksam just idag att Khan går så fint som han gör i koppel, jag hade nog inte klarat att hålla emot (eller springa ikapp).  


-

På onsdag tänkte jag äntligen vara lite social nere på klubben igen.     Tänkte lyssna på när Leif Borgenlöv går igenom de nya reglerna. Khan får stanna hemma, vill inte att han ska ligga i en kall bil. Kom förresten på att jag glömt visa hans nya fina täcke. Täcket tillhör en ny kollektion (?) som säljs i djuraffärerna- MEN jag fick det för reapris 200 kr eftersom inget på reabordet passade Khan. Täcken är lite lite litet (framförallt upp i nacken) men för det priset är jag nöjd ändå & slänger på en filt om det krisar.    


-

Idag blir Khan hämtat av "Hundservice Diva & co" medan jag kan ta det lite lugnt innan det är dags att sussa iväg mot hospitalet. 

 

Av Sabina Grönqvist - 7 december 2011 20:06

Unikt nr 1: 65 mail hade jag i inboxen idag. Inte för att det är så unikt i sig direkt, det unika däremot är att jag inte har öppnat min mail sedan förra månaden (30/11 för att vara bestämt). DET är snudd på unikt. Det tog en stund att läsa igenom, radera och vid behov svara.  

-


Unikt nr 2 är att jag somnat i soffan efter jobb både igår och idag. Jag brukar aldrig ta catnaps mitt på dan, att ligga och softa i soffan är ju en sak- men somna njae det är (läs: var) inte riktigt min grej. Imorgon börjar jag 8:30 och normalt sett brukar jag avsky att jobba till 17:30 men imorgon känns det rätt skönt med lite sovmorgon. Chefen försökte smyga med att ändra till 06:45 tur, när jag påpekade det hela fick jag höra att jag ju ändå brukar gilla de turerna bättre.   Jo visst men 1. Jag vill gärna bli tillfrågad och 2. det  passar mig fint med lite extra sovmorgon efter att ha jobbat så här mycket. Fredag & flextid kan inte komma fort nog nu känner jag....


Bokade tvätt 7-10 på lördag och det är ju snudd på "Iq:badboll" varning över den manövern, men jag ser det som så att jag antingen kan avboka fredag kväll eller peppa mig med att jag kan ha mysmorgon+ får mer ut av min lediga helg om jag går upp 6:30.   Kanske funkar...

-


Unikt nr 3 var att Khan fick omdömet otroligt välbalanserad (  ) hund hos veterinären idag trots X antal hispiga, kasta sig i kopplet, skälla som en dåre hundar i väntrummet. Han kan när han vill min lilla kamikaze   Kamikaze var han f ö också när de öppnade dörren och han vindade in mig i receptionen. Boink sa det när kontrollen över lallan försvann, Khan kanade ner för trappan & höll på att dra med sig receptionen på kuppen (eller iallafall smällde i den)   Enligt sköterskan var han tydligen väldigt glad när man kliade bakom örat...så det är vad jag har sysslat med under kvällen.  Vet var rätt glad över att lämna över till någon som inte ställde tusen frågor (om hur mycket vatten man ska blöta maten med i detalj som ägaren förre mig gjorde) utan mest ville veta om jag kunde köra på som jag tycker, och som inte blev hysterisk när det visade sig att ena sidan inte velat sluta blöda riktigt. Öronen såg förresten fina ut och klarade sig med lite koll och rengöring. 


-

Har passat på att uppdatera mig i bloggvärlden igen och anmält Khan till MH 2012. Det tog ett tag att komma på hur jag skulle hitta medlemsnummret (tack gode gud för google). Ska strax traska ut och se om Khan kan få ihop det här med blåstömning utan att lyfta på benet. Bakvagnen är ju inte helt stabil än och ett försök att lyfta på benet resulterade i att han druttade på omkull och var inte så intresserad av att försöka igen.   Sen får det nog bli en lussekatt & lite varm choklad känner jag. 


Av Sabina Grönqvist - 5 december 2011 19:39

Har äntligen placerat mig på sofflocket för en lugn kväll. Ljusen är tända och snart ska jag sätta igång en kopp kaffe. Det börjar verkligen kännas i kroppen att jag bara har haft 3 lediga dagar på nästan 3 veckor... fredag kväll kommer ju bli en rätt lugn tillställning kan jag säga.  


I helgen jobbade jag min 2 övertidspass & det lär ju som sagt vara rätt trevlig sen i januari.    


-

Khan har ju inte heller gjort många knop, MEN däremot är han riktigt pigg i steget och mer än lite leksugen mellan varven. Tack gode gud att han kan konsten att trycka på "AV"- knappen hemma   Idag fick han iallafall lite nosaktivering: fick leta upp ca 1/3 av kvällsmaten som jag gömt runt omkring i lägenheten plus att han fick sitta och vänta ute på balkongen medans jag grejade. 


   


Projekt "skärpning" (för både mig och Khan) är ju lagt på is.   Jag vill ju inte motionera Khan tills infektionen + tonsillerna är borta vilket innebär att det inte blir några powerwalk rundor eller långrundor. Av samma anledning tar jag inte trapporna där han annars måste lyssna: gå före, gå bakom, stanna och "fråga". Däremot har han ju fått öva dessto mer på promenadetikett a ka gå ordentligt i koppel plus att det har tränats en del inomhusordning f fa med Diva = leka gör vi INTE inomhus. 


-

På onsdag ska Khan opereras och sen blir det ju lite konvalecens efter det- sen hoppas jag verkligen att vi Khan smyga igång liter försiktigt efter jul. Har funderat ut lite lugna övningar som vi kan göra inomhus så det iallafall blir lite hjärngympa för den stackars understimulerade ungtuppen.     Promenader ska vi i alla fall ta & det lär ju hjälpa beach projektet att hålla sig ett trappsteg över patetiskt. 


-

För övrigt är det dags att ta tag i städningen här hemma. Blommorna har fått lite vatten & strax ska jag ta tag i lite städning innan det är dags för sista kvällsrundan och dusch. Ska bara dricka lite kaffe först... 



  

Ovido - Quiz & Flashcards