Schaferbus

Alla inlägg den 12 augusti 2013

Av Sabina Grönqvist - 12 augusti 2013 10:54

Igår var det alltså min & Khans debut i lydnadsklass 1. Det gick tyvärr inte alls som det var tänkt. Stod medvetet över platsen men siktade på betyg i alla andra moment. Han kändes hur fin som helst under värmningen ( där Vicky som följde med kommenderade). Tyvärr fungerade läggandet inte alls igår - varför vet jag inte - och det vara bara att bryta och åka hem- gjorde dock om läggandet innan jag satte in honom i bilen. Hade han enbart nollat läggandet hade jag självklart fortsatt, det är liksom inte hela världen men när han spann loss kände jag bara att "NEJ, detta gör jag inte". Guldkornet igår var linförigheten som jag tyckte han gjorde fint och lugnt.  


-


Åkte ner till klubben och efter lite fika och så tog jag ut Khan för att köra igenom Lkl 1 igen - ta tjuren vid hornen s a s - med tanken att han skulle få göra rätt. Läggandet - som han verkligen gjort jättefint senaste månaden- funkade fortfarande inte. Dessutom lämnade han position under "stå" någon han aldrig gjort   . Jaja, vi avslutade iallafall med att han gjorde rätt (med viss hjälp   ) och sen åkte jag hemåt efter att ha plockat upp en kompis som skulle komma på middag. Vi gick en rätt lång runda med hundarna innan vi landade ute i trädgården med varsin cider. Vi hade en mysig kväll men fick flytta in nästan direkt när vi börjat äta eftersom regnet började vräka ner. Tog hundarna med mig & följde Mimmie till bussen strax efter 22 och sen somnade jag rätt ovaggad när vi kom tillbaka. 


Idag händer inte så mycket mer än att jag varit på långrunda med hundarna direkt på morgonen och ska strax bege mig mot jobb. Mamma kommer hit en stund på eftermiddagen/kvällen så det inte blir så många timmar själv för hundarna och sen traskar jag iväg på en lite längre runda igen när jag kommer hem  . En vilodag med andra ord för båda hundarna. 




Ovido - Quiz & Flashcards