Schaferbus

Alla inlägg den 13 september 2012

Av Sabina Grönqvist - 13 september 2012 10:43

Igår fick jag ställa in onsdagspartyt- igen.   Jodå, det är fritt fram för tyck synd om empati nu  . Förra veckan berodde det på jobb men den här veckan var det pga skada. Någon gång efter lunch igår insåg jag att jag hade en sån där kort tur vilket innebär sluttid 14:30 & för en gångs skull kunde jag faktiskt gå hem ( avd möte i all ära men de brukar inte vara så produktiva precis så jag gick hem   ) Perfekt match inför lite hundträning tyckte jag. Hade lite skum huvudvärk med slängde i mig lite piller innan jag tog ut först Khan & sen Diva på tur. Det var ungefär då jag insåg att knäet helt enkelt inte skulle hålla för spring på jobb, lufta pälsar X 2, långrunda med pälsar X 2 & sen hundträning. Jag vågar inte riktigt gå långrunda med syskonen bus ensam, inte för att de dummar sig utan för att du kan välja ett övergångsställe till lekinvit-place.   


 


Hur som helst ombestämde jag mig för plan E (rastning av hund vid sjukdom/skada): intervallträning för båda. Körde till en rastgård med en rejäl kulle eftersom jag aldrig har haft Diva lös eller tränat inkallning med henne. Intervaller med långlina kändes lite bökigt så det fick bli säkerhetsgaller runtomkring discokulan.   Blandade intervaller med boll med inkallningsträning & det gick riktigt bra tycker jag, lite mer stuns i stegen tillbaka till mig kanske men alla kan ju inte vara kamikazepiloter. Khans tur sen & där varvade jag också bollintervall (någon jag vanligtvis inte gör) med sitt/ligg kvar + frolicupplet i den grymma baken. Kastade ut ett antal frolicbitar, gick tillbaka, skickade & kallade tillbaka när han hittade en för att skicka honom direkt som belöning för snabb reaktion   . När vi var klara kom en kvinna med en svensk lapphund på 1 år och efter lite funderande frågade hon om de fick leka. Normalt sett brukar jag inte palla med sånt, men igår fick jag känslan av att detta inte precis var en överbeskyddande daltandes matte. Hur som helst visade det sig vara en rätt kaxig kille som matte hoppades skulle få på nöten av en schyst hund. Jag måste säga att jag verkligen är imponerad över Khan som hanterade situationen hur fint som helst. Lapphund försökte rida på honom, klättra på ryggen, lägga huvudet över (en bedrift i sig iof) & var rätt muchos, medan hans matte som sagt hoppades på lite uppfostring. Tillslut fattade den iallafall vinken & de kunde leka hur fint som helst tillsammans & när de blev trötta vilade lapphunden sitt huvud på Khans rumpa   .


Vad som hänt med mitt knä? Jo, det ser ut som att jag gått en match- & förlorat- med en rugby spelare. I lördags när jag var ute på långrunda med Khan innan Vickys party passade jag på att träna lite lydnad på en gräsplätt & plötsligt dök en hund stl L upp i combat-mode. Slagkämpen hade redan 4 dränageslangar från ett tidigare slagsmål. På något vänster lyckades jag få Khan att sätta sig tight vid min sida så att jag kunde parera hunden med mitt högra ben. Så här i efter hand är jag grymt tacksam för att det inte blev några bet vare sig i mig eller Khan utan istället fick mitt knä+lår fick ta stryk av hundens klor & huvud som drämde i mitt knä. 


 


Idag är det förresten fredag fast torsdag & imorgon är min plan långrunda någonstans och ett spår eller lydnad. Jag skulle behöva handla lite oxå, det är nästintill helt tomt i kylskåpet nämligen, måste bara försöka få lite middagsinspiration   . 

Ovido - Quiz & Flashcards