Schaferbus

Alla inlägg den 4 juni 2012

Av Sabina Grönqvist - 4 juni 2012 22:00

Nu börjar jag ärligt se ljuset i tunneln. Det verkar faktiskt som att jag kan vara ledig till helgen & det innebär att jag går på långledighet imorgon, tisdag kl 15:15  (eller ja egentligen helst tidigare)  . 


Lite hundträning har jag hunnit med i lördags efter jobb: position i fri följet och kryp. Kryp är ju inte riktigt ett moment än (tränar det inte så ofta) men jag tycker att jag fått till det här med stretchingen. Khan hade riktigt fin teknik i bakbenen & jobbade liksom tass-tass-tass-tass   Sen jobbade jag med positioner i fria följet ett håll i taget. Vänster, höger, fram & så ett steg bakåt. Blev riktigt nöjd. Khan jobbade in rumpan fint direkt de flesta gångerna & rättade till sig bra resten.   


Igår tog jag istället itu med en sanering av lägenheten för att kunna häva barrikaderna som håller Kim & Aggie borta. Torkade av köksskåpen, listerna i hela lägenheten, badrumet. Kvar att göra imorgon är att gå över vardagsrumsgolvet med special rengöringsmedel med poleringseffekt  . Medan jag hade farten uppe körde jag några maskiner tvätt, min vita dunväst är numera vit istället för grå och det passar ju bra nu när det fina vädret verkar strejka. Lagom till min ledighet förresten. Medan tvätten snurrade åkte jag & mamma till Alnarps parken för en långrunda. Passade på att lägga in lite vardagsaktivering. Sitt kvar på stigen, inkallning, balansera på trästammar, leta godis i träd. Vänta fint medan Diva gjorde detsamma. 


Idag fick vi lite sällskap på kvällsrundan av Kattis & Elvis. Det blev 1 timmes promenad i Järavallen & det var hur mysigt som helst. Passade på att furminera Khan - hur kan det finnas mer päls att borsta bort!? - innan jag körde hem & jag hoppas att de flesta fästingarna åkte av och ligger kvar i skogen. På onsdag åker fästinghalsbandet äntligen på- efter minst en miljard mail til företaget *pust*   

Veckans absoluta depp är att jag fortfarande inte hittat min spårsele eller klövjeväska. Så nu ligger den träningen på is.... FAN! Blir till att köpa nytt, men det får vänta till nästa lön.  Hade egentligen tänkt att Khan skulle få gå ett spår i veckan... Funderar på att låta honom spåra i halsband alt spänna in ett gammalt sele rejält. Inte världens bästa lösning men det kan nog funka. 


Ovido - Quiz & Flashcards